Skader i Badminton | Rapport

 • HF 2. år
 • Idræt B
 • 9
 • 18
 • 5133
 • PDF

Skader i Badminton | Rapport

Rapport om skader i badminton. Indeholder blandt andet en arbejdskravsanalyse.

Indhold

Forord
Indledning
Arbejdskravanalyse
Bevægelser
Idrætsskader
De hyppigste idrætsskader og behandlinger
Fod og Ankelskader
Knæskader
Skulderskader
Muskelskader
Hvordan imødekommer man idrætsskaden
Hvordan forbedre man badmintonspillerens spil
RICE
Konklusion
Litteraturliste
Bilag 1
Bilag 2
Bilag 3
Bilag 4

Uddrag

Forord:

Jeg har valgt at skrive om idrætsskader i Badminton, da jeg selv spiller en hel del selv, og dermed selv har oplevet fejlbehandling på en af de lidt større skader. Badminton er meget præget af skader, så dette ville være den ideelle mulighed for at hjælpe andre og mig selv med at forarbejde skader.

Indledning:

Badminton er meget præget af skader, og mange ved ikke hvordan eller hvornår behandlingen af skaden/ skaderne skal påbegyndes. Derfor kan det i nogle tilfælde forvrænge situationen for idrætsudøveren, eller i værste tilfælde helt ødelægge deres mulighed for at genoptage idrætten. Andre gange kan det også være at den tilsynsførende har været på nogle kurser for lang tid siden og ikke rigtig kan huske hvad der skal gøres, og prøver sig så frem, på bedst mulig måde.

Badminton er en meget fysisk krævende sport der kræver, at man har en god kondition og er forholdsvis fysisk stærk.

Denne opgave vil komme ind på Badmintons bevægelse samt arbejdsanalyse, med udgangspunkt i det bevægelsesmønster der er forbundet med badminton. Generelle idrætsskader med udgangspunkt i badminton. Hvordan kan man forhindre eller forbedre træningen så man ikke kommer ud for længere varende skadesperioder, og hvordan man kan forbedre sit badmintonspil fysisk og psykisk, teknisk og taktisk.

Arbejdskravanalyse:
En arbejdskravanalyse er en analyse af hvilket krav idrætsgrenen stiller den idrætsudøvende, samt hvilke præstationer den enkelte kan præstere.
Analysen omfatter følgende områder:
1) Fysiske og psykiske krav.
2) Tekniske og taktiske krav.

I badminton er arbejdsanalysen et meget vigtig hjælpemiddel, den er hovedsagelig opbygget af den fysiske del. Elitespillerne for som regel lagt sådanne et program , af for eksempel, Team Danmark eller DBF selv, da det er med til at forbedre deres præstationer. Det fysiske i badminton er også meget relevant. Badminton er en meget fysisk krævende sport da man bevæger sig maksimalt i de 20 til 30 sekunder en duel varer. Man kan se hos badmintonspillerne at de har en langt bedre restitutionstid end i andre sportsgrene for eksempel fodbold og håndboldt. Hvis man for eksempel... Køb adgang for at læse mere

Skader i Badminton | Rapport

[2]
Bedømmelser
 • 10-12-2009
  opgaven er en god inspirations kilde, brugte den under srp.
 • 13-01-2010
  god opgave.. grundigt beskrevet