[0]

Essay i folkeskolen

Her får du hjælp til at skrive et essay i folkeskolen. Essay er en genre, der kan være del af prøven i skriftlig dansk i 9. og 10. klasse. Vores trin-for-trin-vejledning viser dig, hvordan du skal forberede og bygge dit essay op. Men trin-for-trin-vejledningen får du hjælp til alle dele af skrivearbejdet.

Du får også to konkrete eksempler på essays. Eksemplerne viser dig, hvordan du kan bygge dit eget essay op på en god måde. Vi forklarer undervejs i eksemplerne, hvilke tanker vi har gjort os om opbygningen og indholdet. Ved at læse vores forklaringer, bliver du klædt godt på til selv at skrive et essay til eksamen.

Hvad er et essay?

Et essay hører til genrekategorien refleksion. Det er nemlig udtryk for afsenderens tanker om et emne. I et essay går afsenderen på opdagelse i emnet og tænker højt om det. Du kan skrive essays om alle slags emner, men typisk vil det være emner, som almindelige mennesker kender til eller har en holdning om. 

Et essay handler ikke om at komme frem til fast konklusion, men viser i stedet en tankeproces og giver mange forskellige bud på emnet. På den måde udfordrer afsenderen modtagerens tanker om emnet. Når du skriver dit essay skal du give personlige iagttagelser og synspunkter, men du skal samtidigt være reflekterende, hvor du ser emnet på en objektiv måde.

Avisernes kronikker ligner ofte essays, men der findes også forfattere, som udgiver samlinger af deres essays i bogform.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Essay i folkeskolen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.