Håndbold og styrketræning | Træningsprojekt

  • STX 3.g
  • Idræt C
  • 10
  • 17
  • 1928
  • PDF

Håndbold og styrketræning | Træningsprojekt

Træningsprojekt i 3.g over 8 uger om håndbold og styrketræning.

Lærers kommentar

Meget flot opgave. Velskrevet med god forståelse for idrætsteori. Du redegør for teori, anvender den i en grundig analyse omkring din træningsplanlægning og dine resultater. Din diskussion af forskellen mellem de to tests er nuanceret og velovervejet. Eksemplarisk.

Elevens kommentar

Nej, jeg føler at jeg har gjort mit bedste. Opgaven har mange fine punkter og var også tæt på en karakter højere.

Indhold

Indledning og formål 3
Teori 3
Kapacitetsanalyse/testning 4
Personlig målsætning 5
Træningsmotivation 5
Resultater 6
Resultatbehandling/diskussion 6
Evaluering og konklusion 6
Periodeplan 7
Ugeplan/træningsplan: 8
Træningsdagbog: 9
Litteraturliste: 12

Uddrag

Indledning og formål
Da diverse eksperter og undersøgelser argumenterer for og beviser, at unges almene sundhed og kondition er dalende og dermed i fare, er det blevet obligatorisk på skoler og gymnasier med mindst to timers idræt om ugen. Alle 3.g klasser har skullet gennemføre et 8 ugers langt træningsprojekt, der skulle resultere og fremme en bedre og sundere livsstil blandt de unge. Vi kunne placere os inden for 3 områder: Kondition, styrketræning eller muskeludholdenhed. Da jeg selv spiller håndbold på et højt plan, har jeg valgt udelukkende at fokusere på styrketræning, da jeg igennem min holdtræning intensivt træner min kondition. Håndbold er en kontaktsport, hvor en god fysik er en nødvendighed. Derfor er det vigtigt, at musklerne styrkes på den rigtige måde. Under styrketræning lægger jeg vægt på muskeludholdenhedstræning, eksplosionstræning og springtræning, som er væsentlige i forhold til den bedst mulige træningseffekt. Skader forekommer hyppigt i håndbold, hvilket er endnu en årsag til, at jeg netop har valgt styrketræning som træningsområde, da dette også virker skadeforebyggende.
Dog bør man, hvis man ikke er i god form eller skal træne i relation til en idrætsgren, sigte mod at opbygge en solid basis for almindelig styrketræning.

Teori
Størstedelen af forbedringen ved styrketræning, særligt i begyndelsen, skyldes forbedringer i nervesystemet såsom: bedre koordination, øget neutralt output (EMG) og øget synkronisering af aktiviteten i de involverede motor-units. For ar kunne forstå, hvordan disse forbedringer opnås, er det nødvendigt at tage et hurtigt kig på, hvordan kroppen fungerer.
Ved hjælp af impulser fra de motoriske nerver og ganske normal påvirkning udefra, sker der er en reaktion, hvor muskelvævets celler så er i stand til at trække sig sammen. Når ...

---

Personlig målsætning
Håndbold er en krævende eksplosiv sport, hvor hastighed og intensitet i den grad er svingende, hvorfor det for en håndboldspiller er væsentligt at kunne variere mellem eksplosive ryk og roligt spil. Her spiller de anaerobe processer en stor rolle, da de tilfører ATP til musklerne, så energirige molekyler spaltes og frigiver energi. Disse processer igangsættes, når der kræves acceleration, der i håndboldspillet kan være ved afsæt til hopskud eller et kontraløb, et hurtigt løb. Det skal dog nævnes, at de aerobe processer også har en gældende rolle, da den afvekslende intensitet inkluderer løbeperioder, hvortil der kræves ilt.
Styrketræningen er også væsentlig i den forstand, at man i forsvaret, hvor der er en stor kropskontakt, bliver fysisk stærkere.
Da jeg oftest spiller positionen fløj, kræver det, at jeg har en stabil og kraftfuld skudafvikling. I denne forbindelse er det vigtigt at træne brystmusklen, deltamusklen,... Køb adgang for at læse mere

Håndbold og styrketræning | Træningsprojekt

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.