Bestemmelse af Saltindholdet i Spegepølse ved Titrering
- STX 1.g
- Kemi B
- 12
- 4
- 1083
Rapport: Bestemmelse af Saltindholdet i Spegepølse ved Titrering
Rapporten bestemmer saltindholdet i spegepølse via en titrering af NaCl med AgNO3.
Formål
Formålet med dette forsøg er at finde masseprocenten af salt(NaCl) i spegepølse.
Lærers kommentar
Rigtig god rapport. Logisk opbygget (især databehandling). Du viser god forståelse og anvendelse af teorien. Godt med perspektivering. 12 pil ned.'
Lærers kommentarer og rettelser står løbende i dokumentet.
Indhold
Formål
Teori
Fremgangsmåde
Resultater
Databehandling
Diskussion
Konklusion
Uddrag
Fremgangsmåde
Først afvejede vi præcist 1,50 g spegepølse, overførte det til et bægerglas sammen med ca. 2,5 mL demineraliseret vand og kogte blandingen i ca. 3 minutter. Så filtrede vi opløsningen ned i en konisk kolbe og skyllede dernæst filtret med små portioner varmt vand. Herefter tilsatte vi ca. 20 dråber kaliumhcromatopløsning og puttede en magnet ned blandingen. Vi sørgede for at spidsen i buretten blev fyldt med sølvnitratopløsning og at væskeoverfladen stod præcist ved nullinjen. Vi placerede den koniske kolbe på en
magnetomrører og tilsatte lidt efter lidt sølvnitratopløsningen lige indtil der fremkom en blivende rød-orange farve. Til sidst aflæste vi på buretten, hvor meget sølvnitratopløsning vi havde tilsat... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind