Arven af Per Fly

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 11
 • 4082
 • PDF

Filmanalyse: Arven af Per Fly

Opgaven handler om mandebilleder og deres klassemæssige tilhørsforhold i Per Flys trilogi. Gennem analyse af "Arven" besvares følgende problemformulering:

Problemformulering:
Med fokus på såvel filmiske virkemidler som dialog gives en analyse af Per Flys film Arven med særligt fokus på fremstillingen af den mandlige hovedperson samt en fyldig perspektivering til fremstillingen af mandlige hovedpersoner i Flys øvrige trilogifilm (Bænken og Drabet).

Uddrag

I Per Flys(PF) trilogi om samfundsklasserne i Danmark er der sat fokus på manderollerne, deres respektive problemer og valg. Bænken, Arven og Drabet udgør trilogien og skal give et billede af underklassen, middelklassen og overklassen.
I den 2. film om overklassen, Arven, møder man Christoffer som lever i Stockholm med sin kone Maria. De er lykkelige indtil den dag hvor Christoffers far har hængt sig og Christoffer må vende hjem til Danmark. Derhjemme venter en kynisk mor der vil have Christoffer skal overtage familiens firma, stålvalseværket Borch-Møller.
Spørgsmålet er nu om Christoffer kan holde sammen på Marias og hans forhold selvom han overtager jobbet. Vil han tage de rigtige valg eller vil moren manipulerer ham og dermed gøre ham kold?

Filmen starter med at Christoffer ankommer til Stockholm og man ser ham pakke ud på sit flot indrettede hotelværelse. Man ser ham så gå en tur og sætte sig på en bænk, kigger op på et vindue og nærmest shakespeariansk ser en kvinde. Derefter hopper filmen så ind i et langt flashback der varer frem til de sidste minutter af filmen.
Introen er næsten en historie i sig selv hvor de gigantiske beholdere og maskiner på stålvalseværket sprudler og sprøjter som var det Vesuv. Det er alt sammen holdt i de mørke farver hvor de glødende gnister og det flydende metal udgør kontrasten- passionen og vildskaben vs. mørket og de trods alt mægtigere maskiner der holder det tilbage på sin plads. Her har PF næsten allerede afsløret temaet og angivet den kamp der vil figurere gennem hele filmen... Køb adgang for at læse mere

Arven af Per Fly

[9]
Bedømmelser
 • 02-01-2017
  Givet af HHX-elev på 1. år
  Havde helt opgivet at finde kvalitetsmateriale på den her side - det lykkedes dog heldigvis! Dette er super flot arbejde, med virkelig god perspektivering til Bænken, Drabet og Godfather. God analyse af virkmidlerne og personerne. Desværre ikke helt hvad jeg var på udkigefter :-/
 • 29-02-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Opgaven indholder mange informationer om per fly's film Arven. Der er blevet genfortællt rigtig godt og selvom jeg ikke har fået en god karakter for dette opgave fordi det var ikke min opgave har jeg fået meget at vide.
 • 02-05-2015
  Ikke lige det jeg havde brug for, men ellers okay
 • 18-05-2010
  super flot opgave. prof lavet.