Afsætning JYSK

 • HHX 3. år
 • Afsætning A
 • 10
 • 9
 • 3110
 • PDF

Afsætning JYSK

Opgaven er en besvarelse på promblemformuleringen:

Redegør for virksomheden værdikæde, kernekompetence og internationalisering.
Her indeholder opgaven en illustreret værdikæde, hvor de præcise elementer i virksomheden indgår. Hernæst beskrives Jysk's value proposition, som beskrives som værende deres kernekompetence.
Internationaliseringen er beskrevet ved hjælp af Upssala-modellen, som også kan findes i bilaget på sidste side.

Analyser virksomhedens vækststrategi.
Her findes en beskrivelse af Ansoffs Vækstmatrix samt Michael Porters konkurrencestrategier, der beskriver hvilke fremtidige muligheder de har.

Diskuter hvilket p, af de 4 p'er der mest vigtig for Jysk!
Her findes en kort beskrivelse af samtlige p'er, efterfulgt af en begrundelse for hvert af dem, hvorfor det ene er meget vigtigt end det andet.

Uddrag

I min opgave omhandlende Jysk A/S' vækst og internationalisering, vil jeg komme ind på følgende. Først vil jeg analyserer virksomhedens værdikæde, og ud fra denne vurdere hvilken kernekompetence Jysk har. Dernæst vil jeg analyserer deres strategi og internationaliseringsgrad, ved hjælp af Ansoffs Vækstmatrix, Uppsala modellen og modellen for eksportmotiver. Ud fra disse vil jeg vurdere hvilke forudsætninger der er altafgørende for deres fremtidige vækst. Til sidst vil jeg så kombinere opgave 1, 2 og 3, og diskutere hvilket/hvilke parametermix der er vigtigst for Jysk.

Jysk A/S er en 32 år gammel virksomhed, ejet af detailgiganten Lars Larsen, der oven i købet er en af Danmarks rigeste forretningsmænd. Jysk er repræsenteret i godt 35 lande, med et butiksantal på omkring de 1.850, hovedsageligt med butikker i Europa, men også få i Kina og Canada m. f.
Jysk omsætter for 17,5 milliarder årligt, og har et resultat efter skat på 600 millioner. Til at indbringe denne enorme omsætning har Jysk omkring 16.000 ansatte, og deres hovedkontor ligger lige uden for Århus i Brabrand. Ikke nok med det har Jysk Skandinaviens største varelager, med en kapitalbinding for 2 milliarder.

Værdikæde & kernekompetence 1

Værdikæden viser de led hvori Jysk formår at tilføje værdi til deres produkter. Hos Jysk har de en ... Køb adgang for at læse mere

Afsætning JYSK

[2]
Bedømmelser
 • 18-06-2012
  Opgaven er god, da værdikæden og kernekompetencer er beskrevet godt
 • 16-09-2015
  den er ok, men mangler lige noget for at være over middel