[0]

2 piger 1 kage

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen “2 piger 1 kage”. Kortfilmen er instrueret af Jens Dahl i 2013. Spilletiden er 14 minutter. 

Du får resumé og arbejdsspørgsmål, som kan give dig en god start på arbejdet. Derefter gennemgår vi de centrale elementer i analysen. Vi kommer ind på filmens dramaturgi i form af opbygning, personer og miljø. Vi ser også på de filmiske virkemidler og symbolikken. Til sidst får du hjælp til fortolkningen

Du kan også lytte til podcasten, hvor vi går i dybden med analysen af filmen.

Her kan du læse vores generelle råd om brugen af analysehjælp.

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Vi får gradvis større forståelse for Julies vrede, da vi får indblik i, hvad der ligger bag. Vi finder ud af, at Julie har haft en alvorlig kræftsygdom, som det længe så ud til, at hun ville dø af. Mens hun lå på hospitalet fandt Amalie sammen med Michael, som var Julies kæreste. 

Julie kom sig uventet over sin sygdom, men da hun blev rask, måtte hun indse, at hendes kæreste havde forladt hende for hendes bedste veninde, mens de troede, at hun lå for døden. Julies vrede skyldes altså, at hun føler sig svigtet og bedraget af to af de mennesker, som hun stolede mest på. Det er en ekstrem situation, som gør Julies ekstreme reaktion mere forståelig. 

Da Amalie alligevel beslutter sig for at lukke Julie ind, får de talt om det, der er er sket mellem dem. Amalie forklarer, hvordan det skete, at hun og Michael fandt sammen i sorgen over, at de troede, de snart ville miste Julie.

Det er tydeligt, at Amalie har dårlig samvittighed. Men samtidig holder hun fast i, at det var det rigtige, at hun og Michael fandt sammen. Der var ikke noget at gøre. De kunne ikke stå imod den fælles tiltrækning, selvom det ville være meget lettere for dem, hvis de kunne lade hinanden være. 

Det lader til, at Amalies ord rammer Julie. Hun ombestemmer sig i hvert fald, da Julie skal til at skære kagen ud. Hun fortæller, at hun blandet sin lort i kagen. Hun saboterer på den måde sine hævnplaner og indser, at hun har opført sig vanvittigt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

2 piger 1 kage

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.