[0]

2 piger 1 kage

Her kan du lytte til en podcast om kortfilmen "2 piger 1 kage". Filmen er instrueret af Jens Dahl i 2013 og har en spilletid på 14 minutter.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke kortfilmen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har set kortfilmen først.

Her kan du se et uddrag fra podcasten. Vær opmærksom på, at det er podcasten, du køber adgang til. Vi har ikke nogen skriftlig analysehjælp til kortfilmen.

Vi skal tale om "To piger og en kage", en kortfilm af Jens Dahl fra 2013, og det er Jon og Kasper, som jeg har med til at tale om kortfilmen. De er begge to redaktører i dansk. Jon, kan du præsentere denne film for os? 

Jo, det er en kortfilm, der centrerer sig om en lidt bizar hændelse. Den fokuserer på to kvinder, som er blevet uvenner på grund af noget, der skete i deres fortid, som vi kommer ind på senere. Den ene reagerer ved at bage en kage med afføring i og tager den med til sin tidligere veninde som en form for hævn. Undervejs sker der forskellige ting. 

Man kan også bemærke, at filmens titel "To piger og en kage" er en reference til et viralt internetfænomen fra nogle år tilbage, en pornografisk video ved navn 'Two Girls One Cup', der involverede to kvinder og afføring. Det var en ulækker video, som folk sendte til hinanden som en joke. Det var et stort fænomen dengang, men det er en klar reference i denne films titel. Hvis man kender til, hvad det refererer til, skaber det nogle forventninger om at se noget bizart og ulækkert i løbet af filmen. 

Men det ender måske ikke helt som forventet? 

Nej, jeg tror, vi skal se lidt på filmens komposition i forlængelse af det. Den er bygget op med en forventning om, at der skal ske noget særligt. Vi ser, hvordan kagen bliver til: først har hun afføring, som hun blander i noget kagecreme, chokolade til en kage og så videre.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

2 piger 1 kage

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.