Termo­dynamik (varmelære)

Her er vores kompendium om termodynamik til Fysik C, B og A. Termodynamik kaldes også indimellem for varmelære.

Termodynamik er et stort område i Fysik, som dækker over forskellige emner relateret til systemers varme og tryk. Kompendiet her fokuserer indtil videre på termisk energi og varme. Senere udvider vi kompendiet til også at gennemgå den del af pensum, der handler om systemers tryk.

Her kan du læse et uddrag fra siden om, hvad termodynamik er

...

Termodynamik er et felt inden for Fysik, hvor man behandler gasser, væsker og faste stoffer som systemer. Det betyder, at man ikke interesserer sig for molekylernes eller atomernes opførsel på mikroskopisk niveau. Man ser i stedet på stoffets overordnede energi, temperatur og/eller tryk. 

I kan arbejde med tryk, varme og eller begge dele, når I har om termodynamik i Fysik. Kompendiet her fokuserer indtil videre på den del af termodynamikken, der handler om varme (kaldes også indimellem for varmelære).

Varmelære handler om overførsel og omdannelse af termisk energi

Overførsel og omdannelse af energitypen termisk energi er et vigtigt emne inden for termodynamik. Denne del af termodynamikken kaldes også indimellem for varmelære. Termisk energi kaldes også for varmeenergi eller indre energi. Det er en type energi, der er knyttet til bevægelsen af partikler i stof. Jo hurtigere partiklerne bevæger sig, jo mere termisk energi indeholder stoffet, og jo højere er stoffets temperatur...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Termodynamik (varmelære)

[1]
Bedømmelser
  • 29-09-2023
    Gode noter - meget nyttige!