[0]

Jeg kom til Skovens Bolig

Her kan du lytte til en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke digtet "Jeg kom til Skovens Bolig". Digtet er skrevet af Christian Winther og udgivet i Lyriske Digte i 1849.

I podcasten kan du blive klogere på, hvordan du kan analysere og fortolke digtet. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om det eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst digtet på forhånd.

Her kan du se et uddrag fra podcasten. Vær opmærksom på, at det er podcasten, du køber adgang til. Vi har ikke nogen skriftlig analysehjælp til digtet.

Vi skal tale om "Jeg kom til Skovens Bolig", som er et digt af Christian Vinter, skrevet i 1849, og det er Niels Aage og Kasper, som er redaktører i Dansk, der er med til at tale om digtet. Niels, hvad er det for et digt? 

Ja, altså, det er et digt, vi kan kalde et lyrisk naturdigt, måske fra romantikkens periode, og det er meget tydeligt, at det hører til romantikken. Det kommer vi tilbage til senere. At det er lyrisk vil sige, at det har fokus på stemninger, følelser og tanker mere end en handling. Og også det her med, at det er 'lyrisk', betyder, det er musisk. Det er et musisk digt på den måde, at det har en bestemt rytme, og det har enderim hele vejen igennem, så man kunne faktisk også sætte melodi på det og synge det, hvis det skulle være. 

Ja, og så, hvis vi ser lidt på formen og kompositionen af digtet. I forlængelse af det her med rim og rytme, er det et digt med en fast form, så det har det samme antal verselinjer i alle stroferne. Der er seks strofer, og hver strofe har otte verselinjer, og de verselinjer har den samme rytme hele vejen igennem. Så på den måde er formen, som rytmen, bunden. Eller rytmen er den samme hele vejen igennem. 

Og så er der også det samme enderimmønster, et krydsrim hele vejen igennem. Så på den måde kan man sige, at det er et digt, der formmæssigt er meget harmonisk. Det er meget regelmæssigt og balanceret i sit udtryk, når man læser det. Og hvis vi ser på indholdsmæssig komposition, så kan det være fint lige at give lidt struktur på, hvordan man læser digtet: de første fire strofer...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Jeg kom til Skovens Bolig

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.