Integration | 2019 | Fællesdel

Dette er Studienets opgavehjælp til fællesdelen fra eksamenssættet “Integration”, der blev brugt til skriftlig eksamen i Samfundsfag A på STX d. 27. maj 2019. Du kan bruge vores opgavehjælp som en hjælp til din egen besvarelse.

Opgaveformuleringerne er:

Opgave 1a. Opstil en model med fire faktorer, der kan forklare den lavere valgdeltagelse hos efterkommere, der kommer til udtryk i nedenstående citat. Modellen skal understøttes af faglige begrundelser. 

Opgave 1b. Opstil tre hypoteser, der kan forklare de sammenhænge mellem holdning til globalisering, partivalg og holdning til EU, der kommer til udtryk i tabel 1. Hver hypotese skal understøttes af en faglig begrundelse.

Besvarelserne af opgaverne 1a og 1b må samlet maksimalt fylde 700 ord.

Uddrag fra besvarelsen af opgave 1a

Opfattes ikke som dansker

Ifølge Larsen oplever mange efterkommere, at de ikke bliver opfattet som danskere. På trods af, at de har gjort som samfundet har bedt sig om. Efterkommere oplever altså, at de ikke bliver anerkendt for deres bidrag til samfundet. Det er ifølge Axel Honneth et fravær anerkendelse i den solidariske sfære... 

Uddrag fra besvarelsen af opgave 1b

Hypotese 1

Dansk Folkepartis vælgere er mindst positive overfor EU, fordi partiet har nationalistiske træk.

Begrundelse

Kun 16 % af Dansk Folkepartis vælgere er positive over EU, mens hele 55 % er EU-skeptiske. Forklaringen er sandsynligvis partiets nationalistiske træk. Nationalisme mener, at nationen er et vigtigt fællesskab, der er baseret på fælles sprog, historie og kultur...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Integration | 2019 | Fællesdel

[1]
Bedømmelser
  • 28-01-2021
    Givet af 3.g'er på STX