[21]

Fremstillingen af kærlighed på film

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive en analyserende artikel om fremstillingen af kærlighed på film, som tager udgangspunkt i Emil Næsby Hansens dokumentar Skjold og Isabel – det første break-up. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX d. 19. maj 2020.

Den analyserende artikel går ud på at lave en analyse og fortolkning af dokumentaren med særligt fokus på de filmiske virkemidler, filmen anvender til at fremstille kærlighedsrelationen mellem ekskæresterne Skjold og Isabel. 

Der er desuden krav om en vurdering og perspektivering af dokumentaren, hvor du skal inddrage artiklen: “ ‘Skjold & Isabel’-instruktør: ‘Jeg er aldrig før kommet så tæt på nogen, som jeg gjorde der’ “.

Udover analysen indeholder vores opgavehjælp et resumé af dokumentaren, så du kan være sikker på, at du har fået det hele med. Vi hjælper dig også til at forstå opgaveformuleringens krav.

Bemærk, at Skjold og Isabel - det første break-up først blev vist som biograffilm fra maj 2018 og siden som serie i syv afsnit på DR3 fra december 2018. Denne opgaves uddrag udgør hele første afsnit i serien.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores opgavehjælp:

Skjolds opmærksomhed er på Isabel

Skjold er den, der siger mindst af de to, og hans mange tavsheder over for Isabels spørgsmål virker koldt. Men her kan deres unge alder spille ind; de har simpelthen svært ved at udtrykke de komplekse følelser, de tumler med indeni, fordi de ikke har prøvet det før. Det er også muligt, at Skjold er lige så forvirret omkring sine egne følelser som Isabel. Fordi det var det ham, der slog op med hende, er han måske bange for at sige for meget eller lægge op til noget igen. 

Fordi deres relation befinder sig i en slags ingenmandsland, gør deres kommunikation det også. Har man fx ret til at sige sin mening om den andens udseende nu? Må man sige, at man ville ønske, den anden havde spurgt en til råds først?

Vi ser, hvordan Skjold alligevel er meget opmærksom på, hvor Isabel er henne, og hvordan hun har det. Vi ser det fx, da hun står og småskændes med en anden dreng, som puffer til hende. Her klipper kameraet til Skjolds reaktion; han står i en anden vennegruppe og holder tilsyneladende godt øje med, hvad der sker med hende (01:34-01:44). Da Isabel lidt senere går fra en akavet samtale med Skjold, ser han først fortabt ud og løber så efter hende (02:05-02:25).

Så selvom Skjold officielt er færdig med Isabel, er han det alligevel ikke helt. Det ser vi især, når han forsøger at passe på hende.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Fremstillingen af kærlighed på film

[21]
Bedømmelser
 • 19-10-2020
  Der mangler lidt fif til inledning og afslutning.
 • 13-03-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 07-03-2022
  Givet af 3.g'er på STX
 • 10-12-2021
  Givet af 2.g'er på STX