Flashcards til Oldtids­kundskab

Vores flashcards til Oldtidskundskab kan du bruge som forberedelse til eksamen. Du kan øve dig på de vigtigste begreber inden for de forskellige områder af faget. Desuden har vi flashcards til personer og stednavne, som optræder i Oldtidskundskab.

Vi har flashcards til følgende fagområder i Oldtidskundskab:

Uddrag fra vores flashcards til historie og samfund:

Arkaisk tid

Arkaisk tid er ca. 700-480 f.Kr. Det er perioden i den græske oldtid, som kommer efter geometrisk tid og går forud for klassisk tid. Handel og kultur begynder at blomstre, og de græske bystater grundlægger kolonier i hele middelhavsområdet.

Klassisk tid 

En storhedstid i græsk oldtidshistorie, ca. år 480-323 f.Kr., særligt knyttet til bystaten Athen. Perioden følger efter arkaisk tid og kommer før hellenistisk tid. Klassisk tid kan inddeles i tre perioder: Tidlig klassisk tid, højklassisk tid og senklassisk tid.

Hellenistisk tid / Hellenisme

Hellenistisk tid er 323-31 f.Kr., kommer efter klassisk tid og før romersk tid. I 323 f.Kr. dør Alexander den store, og det bliver begyndelse på de tre store hellenistiske kongerigers tid. Hellenisme som begreb bruges både om denne tidsperiode og om den kultur, som blev dominerende i perioden.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Flashcards til Oldtidskundskab

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.