Inden eksamen

En god forberedelse er nøglen til at komme godt igennem den mundtlige eksamen i Latin A. Du kommer op i en tekst, du har læst, analyseret og oversat før og gennemgået på klassen, hvilket giver dig de optimale betingelser for at få en topkarakter.

Studienet hjælper dig i denne vejledning med at finde ud af, hvordan du forbereder dig bedst mulig op til eksamen.

Kend din eksamensform

Den mundtlige eksamen i latin består af 60 minutters forberedelse. Herefter skal du igennem 30 minutters eksamination, der vil forløbe som en faglig samtale mellem dig og eksaminator (din lærer).

Du trækker en kendt tekst på latin på ca. 600 tegn (1/4 normalside), som er udvalgt af din lærer fra det pensum, du har læst i løbet af året. Teksten indeholder ingen vejledende spørgsmål eller kommentarer. Derudover trækker du en antik eller efterantik tekst på dansk på op til 4800 tegn (to normalsider), som skal bruges til perspektivering. Du må medbringe alle hjælpemidler til eksamen.

1. Få styr på dine noter

Inden eksamen kan du med fordel forberede dig hjemmefra. Her skal du have styr på pensum og dine noter til faget. Du trækker en tekst, du har læst, oversat og analyseret i løbet af året, så du har gode muligheder for at få en god karakter, da du kan lave al den nødvendige forberedelse hjemmefra inden du går til eksamen.

Du kan derfor rydde op i noter til hvert emne som en del af forberedelsen til eksamen. Genlæs de tekster, som I har læst til hvert enkelt emne, og lav en oversigt over de vigtigste pointer, og brug den til at repetere i tiden op til eksamen. På den måde er du godt forberedt på, hvad der inden for hvert emne er relevant at perspektivere til. 

2. Øv dig på teksterne

Når du læser til eksamen i latin er det vigtigt, at du øver dig på alle de tekster, du kan trække til eksamen. På den måde forbereder ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind