Filosofi C eksamen

Her kan du få hjælp til din mundtlige eksamen i Filosofi C. Med webbogen her får du et overblik over eksamen, og hvordan du bedst forbereder dig.

Ved eksamen trækker du et spørgsmål med kendt og ukendte tekst. Spørgsmålet handler om et tema, som I har haft om i undervisningen. Du har så 48 minutter til at forberede dig. Selve prøven tager 24 minutter. Først holder du et kort oplæg om spørgsmålet og teksterne, derefter er der en samtale mellem dig og din lærer. 

Vi forklarer dig, hvordan du på en god måde læser op til eksamen, bruger forberedelsestiden og klarer selve prøven. Du kan læse mere om dette:

Reglerne for faget og eksamen er ens for STX, HHX, HF, HTX og EUX. Du kan derfor bruge webbogen, uanset hvor du går. Den bygger på gældende læreplan og vejledning for faget.

Uddrag

Her kan du se et uddrag fra vejledningen:

Selve spørgsmålet

Selve spørgsmålet vil være delt op i tre taksonomiske niveauer. Her har du et eksempel på, hvordan et spørgsmål kan være udformet:

Overskrift: Etik

Redegør kortfattet for forskellen på nytteetik og ansvarsetik

Forklar de etiske overvejelser, som Peter Kemp opstiller i tekst A.

Diskuter på baggrund af nytte- og ansvarsetik, hvordan Bjørn Lomborg forholder sig til klimaforandringer i tekst B.

Spørgsmålet begynder med en redegørelse. Den handler om at få det filosofiske tema ridset kort og præcist op. Her er der ikke nogen tekst, du skal bruge til redegørelsen. Det er almindelige etiske positioner fra undervisningen, så du skal bruge dine egne noter. 

I den anden del af spørgsmålet skal forklare Peter Kemps etiske overvejelser. Her skal du bruge den vedlagte filosofiske primærtekst. Spørgsmålet hænger lidt sammen med redegørelsen, da Peter Kemp er et eksempel på en ansvarsetiker.

I den tredje del skal du diskutere en lille case ud fra de to etiske positioner. Her handler det om en tekst af klimaskeptikeren Bjørn Lomborg.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Filosofi C eksamen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.