Analyse

På denne og de følgende sider kan du få hjælp til at lave en analyse af “Efter heksejagten på Karina Pedersen”. Vi kommer ind på, hvordan du kan karakterisere måden der argumenteres på. Vi kigger både på appelformer og sproglige og retoriske virkemidler.

Introduktion til analysen

Vi vil komme ind på, hvordan Anne Sophia Hermansen appellerer til læserens fornuft (logos) ved at stille spørgsmål og skabe klare modsætninger i teksten. Vi kigger også på, hvordan Hermansen skaber troværdighed (etos) ved at fremlægge begge sider af debatten om emnet. Hermansen anvender også humor og ironi, som kan tale til læserens følelser (patos).

Hermansens bruger sit ordvalg og sproglige billeder meget bevidst til at engagere og overbevise læseren. Vi ser på, hvordan hun gør det. Endelig vil vi give dig hjælp til at vurdere argumentation. Her vil vi komme ind på, om argumentationen er effektiv. Vi kigger blandt andet på, hvordan Hermansens egne holdninger gør, at hun ser bort fra andre perspektiver på emnet.  

Herunder finder du nogle spørgsmål, der kan hjælpe dig i gang med analysen. Vi vil besvare spørgsmålene på de følgende sider. 

Spørgsmål til argumentation og appelformer

Hvordan appellerer det til læserens fornuft (logos), at Anne Sophia Hermansen bruger spørgsmål og klare modsætninger i sin tekst?

Hvad betyder for Anne Sophia Hermansens troværdighed som debattør (etos), at hun fremlægger begge sider af debatten om Karina Pedersens bog?

Hvordan taler Anne Sophia Hermansen til sine læseres følelser...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind