Podcast

Her kan du lytte til vores podcast om spillefilmen Druk. Filmen er instrueret af Thomas Vinterberg og er fra 2020. I podcasten får du hjælp til at analysere og fortolke filmen.

Du kan høre mere om dette:

00:00 Introduktion til filmen

01:30 Kompositionen i tre akter

06:14 Personerne

21:30 Miljøkarakteristik

23:45 Virkemidler

34:30 Symbolik

41:20 Fortolkning og tema

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Jon (cand.mag i Engelsk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om Druk, som er en film af Thomas Vinterberg fra år 2020, og det er Jon og Kasper, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om filmen. Jon, kan du til en start give en kort introduktion af filmen? 

Ja, det kan jeg godt. Vi bliver præsenteret for en hovedpersonen, som er en midaldrende gymnasielærer, der hedder Martin, som er i en slags livskrise ved filmens begyndelse. Men hvor det så udvikler sig hen, det er, at han og så tre andre lærere på gymnasiet, de har en vennegruppe. De beslutter sig for at udføre et alkoholeksperiment. 

De har læst nogle teorier af en psykolog, der hedder Finn Skårderud, som mener, at mennesker er født med en halv promille for lidt. det vil sige, at vi har brug for faktisk en lille smule alkohol for at være optimale i forhold til både det faglige og det sociale. 

Og så beslutter de her fire personer sig for at gøre det her eksperiment, hvor de holder en vis promille igennem hele deres hverdag for at prøve at teste, hvad for en effekt det har på deres liv. 

Det er så det, vi egentlig følger igennem det meste af filmen. Det er det her eksperiment, som de så udvikler senere på forskellige måder, og så ser vi hvad for nogle op- og nedture, der er forbundet med eksperimentet. Det bliver også brugt til at sige nogle ting omkring alkohol og dansk alkoholkultur i det hele taget. 

Men hver af de her fire personer har deres egen fortælling gennem filmen, hvor vi især har fokus på Martin, men også hører om de andre, hvordan de udvikler sig, og det kommer vi lidt mere ind på, når vi snakker om personerne senere. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind