[0]

Blogindlæg i folkeskolen

Her får du hjælp til at skrive et blogindlæg i folkeskolen. Blogindlæg er en genre, der ofte er del af prøven i skriftlig dansk i 9. og 10. klasse. Vores trin for trin vejledning forklarer dig, hvordan du skal forberede og bygge dit blogindlæg op. Med denne trin for trin vejledning får du hjælp til alle faser i arbejdet.

Du kan også se to konkrete eksempler på blogindlæg. Eksemplerne viser dig, hvordan du kan bygge et debatindlæg op på en god måde. Vi forklarer undervejs i eksemplerne, hvilke tanker vi har gjort os om opbygningen og indholdet. Ved at læse vores forklaringer, bliver du klædt godt på til selv at skrive et debatindlæg til eksamen.

Hvad er et blogindlæg?

Blogindlæg er indlæg på internetsider, som ofte har form af en subjektiv tekst, hvor bloggeren giver udtryk for personlige synspunkter eller oplevelser. Genremæssigt ligner blogindlægget klummen i avis, men adskiller sig ved ikke at skulle leve op til nogle bestemte regler.

Der findes to forskellige typer af blogs:

De personlige blogs står på bloggerens personlige webside. De henvender sig til en fast gruppe af følgere og rummer bloggerens subjektive oplevelser og synspunkter. 

De ikke-personlige blogs udgives på en webside, der ikke er bloggerens egen. Det kan være på en debatside for en avis eller på en webside for en organisation eller virksomhed. De henvender sig oftest til en bred målgruppe, som ikke nødvendigvis er faste følgere af bloggen. Derfor er sproget og formen i de ikke-personlige blogs ofte mindre subjektivt. 

Du får hjælp til at skrive begge typer i vejledningen her. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Blogindlæg i folkeskolen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.