Afløb

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke novellen ”Afløb”. Novellen er skrevet af Helle Helle og er udgivet i novellesamlingen Biler og dyr fra 2000.

Vi er i øjeblikket ved at lave analysehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå novellen. Vi tilføjer de resterende sider i analysehjælpen, så snart de er færdige.

Uddrag fra podcast

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Hun har ikke fortalt broren noget om, at det måske er den helt stor kærlighed, hun får på besøg. Omvendt har broren heller ikke fortalt hende noget om, at der er problemer med hans kæreste. Han har overnattet på frokoststuen i arbejdet, står der. Han har ikke tænkt på, at han kunne tage hjem til sin søster. Så der ser vi, at de ikke har et nært forhold. 

Men lige så langsomt, i takt med, at der kommer hul på afløbet ude på badeværelset, så ser vi, at broren viser en anden side af sig selv. I starten er han meget bandende og vred: ”Hvad fanden tager du bad i, råber han ind til mig. Lort eller hvad?” […] 

Senere er det, som om at de kommer tættere på hinanden, at de åbner over for hinanden. Faktisk er det makkeren, som udløser, at det sker. […] Lige så langsomt, med makkerens dumme kommentarer, så kommer broren mere og mere på banen og fortæller mere om, hvad der er sket, og hvordan han har det. Vi ser også, at fortælleren får mere lyst til at vise ømhed over for broren. 

[…] Den fortæller rigtigt mange ting med meget minimalistiske beskrivelser. Meget af novellen er bygget op af dialogen, men vi ser også en sideløbende brug af symboler. Det tydligt symbol er afløbet, som der går hul på.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Afløb

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.