Lindberg Afsætning

 • HHX 3. år
 • Afsætning A
 • 10
 • 10
 • 2302
 • PDF

Lindberg Afsætning

Besvarelse af eksamensopgave 2012 om Lindberg. Eksamensopgaven besvarer centrale spørgsmål i afsætning om Lindberg ved hjælp af SWOT analyse og andre modeller fra afsætning. Opgaven kommer ind på internationaliseringsproces, Uppsala-modellen og Lindbergs værdikæde.
Eksamensbesvarelsen indeholder fire opgaver om virksomheden Lindberg:

Opgave 1. Redegør for LINDBERGs konkurrencemæssige position på det danske marked.

Opgave 2. Analyser LINDBERGs interne forhold og vurder virksomhedens kernekompetencer.

Opgave 3. Analyser og vurder LINDBERGs internationalisering.

Opgave 4. Diskuter og vurder LINDBERGs internationale distribution.

Studienets kommentar

Opgaven kunne være struktureret bedre gennem simple forbedringer i opdelingen. Opgave 1 mangler brugen af fagtermer - det er meget beskrivende ud fra opgavetekst. I opgave 2 forekommer der mangel på en værdikæde-analyse, som bruges når virksomhedens kernekompetencer skal identificeres. SWOT-matricen er fint uddybet, dog mangler der referencer. Opgave 3 indeholder de elementer som internationaliseringen indebærer, men er dog meget kortfattet. Argumentér i højere grad for dine valg. Opgave 4 er velformuleret og indeholder en passende mængde af fagtermer.

Indhold

Indledning 2
Opgave 1 2
Opgave 2 4
SWOT-analyse 4
Opgave 3 6
Opgave 4 7
Konklusion 9

Uddrag

Indledning
Lindberg er Danmarks største producent af designbriller (brillestel). Virksomheden har en enorm stor markedsandel på det danske marked, og eksporterer derudover også til udlandet, hvor brillestellene også har opnået stor popularitet. Lindberg har produktion både i Danmark og i udlandet, hvilket viser hvor stor virksomheden er, og hvor mange muligheder der foreligger. Målet for virksomheden er at blive markedsleder indenfor skræddersyede og lette stel, hvilket vil menes at være et opnåeligt mål, hvis man ser på udviklingen i virksomheden hidtil.
Denne opgave vil overordnet komme til at omhandle Lindbergs position på det danske og internationale marked, og vil blive analyseret og diskuteret i henhold til dette... Køb adgang for at læse mere

Lindberg Afsætning

[26]
Bedømmelser
 • 11-10-2013
  En ringe opgave, man skal virkelig have haft en god lærer for at have fået 10 i den. I sidste opgave er der nærmest ingen form for vurdering eller diskussion som problemstillingen ellers beder om. Generelt kan den ikke bruges til meget.
 • 03-05-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Godt skrevet! Opgaven er god som inspiration, dog skal man lige læse studienets kommentarer igennem, så man kan gå hele vejen :-)
 • 08-05-2016
  ,.jhljkj lækkj æljælj ækjækl jækj ækj æk
 • 15-04-2016
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Super opgave, dog med få mangler.