Nordkraft af Jakob Ejersbo analyse

Nordkraft af Jakob Ejersbo analyse

Opgave som fokuserer på en romananalyse af "Nordkraft", der er skrevet af Jakob Ejersbo, bl.a. med personkarakteristikker, resume af handlingen, og vurdering af temaer, miljø og afsluttende perspektivering til filmen "Trainspotting".

Indhold

Analyse af Jakob Ejersbos Roman
Indledning
Resume
Fortællertype og opbygning
Miljø
Personkarakteristikker
- Karakteristik af gruppen
- Personkarakteristik af Thomas
- Personkarakteristik af Tilde
Forholdet mellem Thomas og faren
Lotusblomsten og Thomas' Nirvana
Perspektivering
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

"Indledning:
Jeg har valgt at arbejde med romanen Nordkraft i forbindelse med danskopgaven. På de følgende sider vil jeg lægge hovedvægten på Nordkrafts tredje del, 'Begravelse'.

Men jeg vil også gøre rede for handlingen og inddrage små sekvenser fra første og anden del for at understøtte min analyse og fortolkning. Jeg vil tage fat i de vigtigste personer fra 'Begravelse', men jeg vil dog lægge vægten på den karismatiske hovedperson, Thomas.

Nordkraft er skrevet af forfatteren Jakob Ejersbo (f. 1968), som udover Nordkraft har skrevet Novellesamlingen 'Superego'. Nordkraft er i meget høj grad drevet af en sans for det talte sprog, og Ejersbo formår med få replikker at få læseren ind under huden på personerne.

Ejersbo er i udpræget grad realist. Han er vokset op i Ålborg, og derfor er person-galleriet, som befolker Nordkraft, højst sandsynligt inspireret af hans egen vennekreds fra først i 1990erne. Jakob Ejersbo er uddannet journalist, og indtil han fik udgivet 'Superego', har dette også været hans erhverv."... Køb adgang for at læse mere

Nordkraft af Jakob Ejersbo analyse

[1]
Bedømmelser
  • 14-11-2010
    god opgave. det hjalp mig meget. tak