Nordkraft

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke Nordkraft (2002) af Jakob Ejersbo. Romanen følger en gruppe unge i narkomiljøet i Aalborg i 1990’erne. De centrale personer er Maria, Allan og Steso.

Analysehjælpen giver dig hjælp til udvalgte elementer i romanen og filmversionen. Vi anbefaler, at du starter med vores arbejdsspørgsmål.

Sådan bruger du analysehjælpen.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores analysehjælp:

Del 3 er fortalt på en anden måde end del 1 og 2

“Begravelse” er tredje og sidste del i Jakob Ejersbos roman Nordkraft. Modsat del 1 og 2, der er fortalt med hver sin jegfortæller (hhv. Maria og Allan), har del 3 ikke en jegfortæller eller central hovedperson. 

I stedet fortælles del 3 med en tredjepersonsfortæller med skiftende synsvinkler hos romanens bipersoner. Vi får fx adgang til både Tildes, Svends og Lisbeths tanker og følelser. Skiftene i synsvinkel betyder, at vi får mulighed for at leve os ind i flere af personerne. Vi finder også ud af, hvordan de har det med hinanden.

Som titlen antyder, er den centrale begivenhed i “Begravelse” Stesos begravelse. På den måde bliver Steso en slags indirekte hovedperson i denne del. Flere af de personer, vi kender fra romanens to første dele, dukker op til begravelsen. Fordi romanen udspiller sig over fem år i alt, får vi nu mulighed for at se, hvem det er gået godt for, og hvem det er gået mindre godt for. Steso er fx død af en overdosis, mens Maria er ude af misbrugsmiljøet og er blevet mor.

Flere af personerne får en række flashbacks til fortiden. De er markeret med kursiv. På den måde er der mange spring i tid i tredje del af romanen. De flashbacks uddyber vores forståelse af personerne. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Nordkraft

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.