Analyse af Hvidsten Gruppen

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 12
 • 3909
 • PDF

Analyse af Hvidsten Gruppen

Stor opgave i dansk med en analyse og fortolkning af Anne-Grethe Bjarup Riis' film Hvidsten gruppen, hvor der er fokus på effekten af de filmiske virkemidler.

Der diskuteres, hvordan modstandsbevægelsens kamp skildres i filmen, i forhold til hvad der er vigtigst, at fortælle eller underholde?

Opgaveformulering
Hvordan skildres modstandsbevægelsens kamp i Hvidsten Gruppen og med hvilken effekt?

Lærers kommentar

Visse problemer med tegnsætning.

Indhold

Indledning 3
Redegørelse: Rørende krigsfilm og melodramatisk generationsopgør 4
Analyse: Patos propaganda 6
Vurdering: Dansk filmindustri er Hollywood-liderlige 9
Konklusion: Filtreret version 11
Bilag: Berettermodel 12
Litteraturliste 13

Uddrag

Under Nazi-Tysklands besættelse af Danmark sætter en lille gruppe modstandsfolk sig op imod overmagten. Gruppen bliver kaldt Hvidstengruppen hvor Marius Fiil, en kromand fra Hvidsten, og hans kone, Gudrun er hovedkræfterne. Med livet som indsats begår de sig ud i en kamp om frihed, som bringer hele deres familie i fare.
”Hvidsten Gruppen” kvalificere sig inde under hovedgenren fiktionfilm, også selvom den er baseret på virkelig hændelser, da det ikke er de rigtige personer, som publikummet ser på. ”Hvidsten Gruppen” fortæller om hvordan, det er at være menneske i en bestemt tidsalder. Den fremkalder følelser, giver oplevelser, og publikum kan identificere sig med karaktererne.
Det kan dog diskutere hvorvidt, om det ikke også er fakta, selvom det kun er dokumentarfilm, som kategoriseres indenfor denne hovedgenre. ”Hvidsten Gruppen” informere, orientere, og oplyser publikummet om en historisk tid i Danmark, ligesom en dokumentar ville. Denne gang er historien dog pyntet til med æstetik, dramaturgi, og et manuskript... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Hvidsten Gruppen

[1]
Bedømmelser
 • 12-02-2017
  Givet af 2.g'er på STX
  fi hjælp til egen opgave