Bevægelsesanalyse af afsæt i badminton

 • STX 3.g
 • Idræt B
 • 12
 • 5
 • 1360
 • PDF

Bevægelsesanalyse af afsæt i badminton

Undersøgelse af knæled og bevægelsesanalyse af afsæt i knæ- og hofteled i forbindelse med badminton.

Undersøgelse:
Denne opgave har til formål at se opbygningen og forskellige strukturer i et knæ: muskler, knogler, sener og andet væv. Dette vil ske ved dissekering af et svineknæ (fra bagbenet).

Bevægelsesanalyse:
Formålet med denne øvelse er at undersøge, hvilke muskler der er aktive og hvilke led der bevæges i de enkelte faser i et afsæt til clear i badminton, med fokus på hofteled og knæled.

Elevens kommentar

Udgangspunkt 0 i bevægelsesanalysen mangler, som bør være det første udgangspunkt - stående stille.

Indhold

Formål
Materialer
Udførelse og resultater
Diskussion
Bevægelsesanalyse af afsæt til et forhåndssmash

Uddrag

Udførelse og resultater:
- Før der skæres igennem knæets muskler, gives der en beskrivelse af overfladen med hensyn til farve, styrke, glathed etc. Prøv også at bøje og strække knæet og se hvordan knæskallen bevæger sig under huden.

 Der var næsten ikke noget muskelvæv tilbage på det knæ vi dissekerede. Den smule muskelvæv der var tilbage en anelse rug, og man kunne ane de små fibers struktur i muskelvævet, som forsagede ujævnheden i musklens struktur, da musklen var skåret igennem. Det lille stykke, af det tilbageværende muskelvæv, vi studerede, var bundet fast til noget sene (bindevæv) mellem musklen (muskelfascien) og knoglen (knoglehinden), musklen var også omgivet af noget andet bindevæv, nemlig fedtvæv. Den slags muskel her, kaldes skeletmuskel eller frivillig muskel, da den via sener sidder fast til skelettet, og er med til at bevæge kroppen og holde den oprejst. Denne slags muskel styres af de motoriske nerveimpulser og skaber bevægelserne af kroppen, fordi de udspringer fra en knogle, hvorefter de passerer et led og fæster på en anden knogle, når musklerne bevæger sig, så bevæger de knoglerne og det pågældende led. Muskelvæv har forskellig farve, afhængig af antallet af kapillærer. Hvis musklens farve er meget rød, har den et stort antal kapillærer, og jo lysere jo mindre antal. Menneskets skeletmuskler er inddelt i tre typer, som kan ses i grundbogen på side 56, hvor ...

---

Udførelse og resultater:
Øvelsesbeskrivelse:
- Fra stående stilling (a)
- bøjer forsøgspersonen ned i knæene (b) og
- foretager fra denne stilling et højt (maksimalt) hop (c).
Lav en analyse af øvelsen.
Beskriv herunder:
- hvilke led bevæges
 Hofteleddets kugleled og knæleddets hængselled bevæges i denne øvelse.
- hvilke knogler danner leddene
 Hofteleddet dannes af hoftebenet og lårbenet, hvor lårbenet danner det kugleformede ledhoved og hoftebenet danner ledskålen... Køb adgang for at læse mere

Bevægelsesanalyse af afsæt i badminton

[3]
Bedømmelser
 • 05-03-2012
  dEN ER GOD, MEN MANGELFULD MED HENSYN TIL ANALYSEN AF MUSKLERNE
 • 11-12-2018
  Givet af 3.g'er på STX
  Ikke nok fylde eller begrundelse af muskelarbejde
 • 05-12-2016
  Givet af HTX-elev på 3. år
  Det der kan umuligt have været et 12 tal