SRP om The Rocky Horror Show i Engelsk A og Dramatik B

  • STX 3.g
  • SRP (Engelsk A, Dramatik B)
  • 10
  • 17
  • 7340
  • PDF

SRP om The Rocky Horror Show i Engelsk A og Dramatik B

SRP om musicalen "The Rocky Horror Show" i fagene Engelsk A og Drama A. Der indgår både en freudiansk analyse samt en sangtekstanalyse af bl.a. "Damn it Janet".

Studienets kommentar

Litteraturliste mangler
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indhold:
-Indledning
-Musical historien
-Attention all Brads and Janet’s: The Rocky Horror Show
-Sangtekstanalyse
-Freudiansk analyse
-Konklusion

Uddrag

"Richard O´Brien, manden bag den største kultmusical i 1970’erne.

Han blev født i 1942, i Cheltenham (England). Hans første projekt var The Rocky Horror Show, men dette blev langt fra det sidste. Musicalen indeholder temaer som romantiske klicheer, sexet porno og ikke mindst menneskets seksuelle drifter og hæmninger.

I musicalen møder vi et pænt klassisk par som er nyforlovet, en gal pukkelrygget butler og hans sexede søster, en liderlig transvestit og hans transseksuelle slot. Musicalen blev til en kult musical, og den dag i dag, klæder folk sig ud som ét af deres store idoler fra musicalen, og mødes til midnatsseancer, hvor de ser filmatiseringen af musicalen.

Jeg valgte emnet, fordi jeg blev helt bidt af dens satiriske måde at fremfører horror og klassiske klichéer. Som Janet synger i creature of the night: “I tasted blood and I want more.”

Jeg fik en forsmag på filmen i en time på skolen, og jeg måtte se mere. Jeg stillede mig med det samme spørgsmål: Hvorfor bliver folk ved med at se musicalen? Hvorfor gribes, specielt unge mennesker som jeg af musicalen?

Hvilke menneskelige tangenter og egenskaber spiller Richard O´Brien på, som fanger publikum, og vækker deres seksuelle drømme og lyster til live? Det vil jeg prøve at finde svar på ved at analysere musicalen ud fra dramatisk og engelsk metode.

Ved at gennemlæse den dramatiske metode, stiftede jeg bekendtskab med musicalen, og valgte denne i stedet for filmen. Dramas metode er en dramaturgisk analyse af en dramatisk tekst, og herefter en relationsanalyse på baggrund af den dramaturgiske analyse.

Denne analyse underbygger fint min tekstanalyse, som er engelskfagets metode. Disse 2 fag er derfor gode at bruge sammen, fordi jeg vil med disse to fag redegøre for musicalgenren, og bruge dramaturgisk analyse til at underbygger forståelsen af manuskriptet, og sangteksterne.

Engelsk underbygger drama ved en analyse af hele stykket, som herefter kan iscenesættes ud fra analysen.
Jeg vil først redegøre for musicalgenren, og her efter forklare hvordan The Rocky Horror Show passer ind i tiden, den er skrevet på.

Her efter vil jeg fortælle om musicalen, og lægge grund for hvad det er ved musicalen, der gør, at publikum forføres. Efter dette vil jeg lave en analyse af de mest beskrivende sange fra musicalen, og tillægge en freudiansk synsvinkel, til at underbygge forståelsen af hovedpersonernes tanker og handlinger. Til at analysere musicalen, er et manuskript nødvendigt.

Det vil jeg bruge som min primære tekst. Til at beskrive musicalgenrens udvikling har jeg valgt bogen storbyscene og drømme rum af Michael Eigtved, til at redegøre for musical genren Til at beskrive publikums reaktion vil jeg benytte mig af en anmeldelse af stykket.

Jeg vil også benytte mig af fan klubberne til musicalen, for at udvidede min viden om stykket, og til at overveje dens popularitet. Til min freudianske analyse vil jeg bruge bogen Psycho af Jørgen Tiber Christensen, til at forklare hovedpersonernes handlinger.

Igennem opgaven vil jeg ved hjælp af min engelske analyse svare løbende på en dramaturgisk analyse. Jeg vil så til sidst underbygge alle mine iagttagelser i hele opgaven, ved at iscenesætte scene 2 fra midten til slutningen af scenen.

Til min relationsanalyse, vil jeg bruge en analysemodel fra drama undervisningen 2006( denne kan også findes på www.viby-gym.dk). Til sidst vil jeg opsummere hele opgaven, og konkludere mine iagttagelser."... Køb adgang for at læse mere

SRP om The Rocky Horror Show i Engelsk A og Dramatik B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRP om The Rocky Horror Show i Engelsk A og Dramatik B.