SRP: Seriemordere, Dexter & Se7en (Seven) | Eng & Mediefag

 • STX 3.g
 • SRP (Mediefag B, Engelsk A)
 • 10
 • 24
 • 7457
 • PDF

SRP: Seriemordere, Dexter & Se7en (Seven) | Eng & Mediefag

Få inspiration til din opgave med dette SRP om seriemordere med inddragelse af serien "Dexter", og filmen "Se7en" - opgaven er skrevet i Engelsk A og Mediefag B.

I opgaven belyses og defineres begrebet seriemorder, og opgaven undersøger hvordan seriemordere fremstilles i fiktionen, med inddragelse af serien Dexter og filmen Se7en af David Fincher.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Seriemordere; definition, personlighed, motivation & ofre 5
Tv-serien Dexter 8
Filmen Se7en 10
John Doe chase scene 12
Dexter vs Doe vs virkeligheden 15
”The good and the bad Dexter” scene 20
Diskussion 22
Litteraturliste 26
Bilag 28

Uddrag

Indledning:
Jeg har valgt at arbejde med emnet seriemordere, fordi jeg synes det kunne være interessant at belyse, hvordan mediers skildring af fiktive seriemordere stemmer overens med virkelighedens. Jeg har brugt den hermeneutiske metode i begge fag, til at redegøre, analysere og diskutere.

Første del af opgaven består af en redegørelse af seriemorderes kendetegn, og indeholder en definition af begrebet, samt personlighed, motivation og udvælgelse af ofre. Dette har jeg gjort ved hjælp af engelske bøger, samt diverse hjemmesider om emnet.

Anden del af opgaven består af en komparativ analyse af de fiktive seriemordere, Dexter Morgan fra tv-serien Dexter og John Doe fra filmen Se7en. Derudover sammenlignes de med hvordan virkelighedens seriemordere ser ud og opfører sig.

I næste del af analysen indgår der næranalyse af scener fra både Se7en og Dexter, hvor der lægges vægt på filmiske virkemidler, samt overvejelser angående sproglige virkemidler.

Dette efterfølges til sidst af en diskussion af moralske aspekter i film og tv-serier, som Dexter og Se7en, og hvad alt denne vold i medierne gør ved samfundet.

Handling og cirkulær dramaturgi:
Filmen starter da det kriminelle par Ringo og Yolanda sidder ved et bord på en restaurant, og snakker om at røve restauranten. De trækker deres pistoler og råber, at det er et røveri. I næste sekvens sidder de to jakkesætsklædte håndlangere Vincent (spillet af John Travolta) og Jules i en bil på vej til en lejlighed, hvor de skal skaffe en kuffert for deres gangsterboss Marsellus Wallace. De skyder to af de mænd, som stjal den. I næste sekvens bliver bokseren Butch betalt af Marsellus for at gå ned i femte runde i hans næste kamp. Bag Butch træder Vincent og Jules ind i Tshirts.

I næste sekvens aflægger Vincent et besøg hos pusheren Lance, og køber en lille pose heroin, som han tager et skud af inden han skal underholde Marsellus' kone Mia Wallace. De tager på en 50'er-inspireret restaurant hvor Mia trækker Vincent med ud på dansegulvet til en dansekonkurrence. De tager hjem til Mia, men efter et toiletbesøg opdager Vincent, at Mia har fået en overdosis af at sniffe hans heroin, som hun troede var kokain. Vincent kører hende straks hen til Lance i håb om at redde hendes liv. Lance finder en sprøjte med adrenalin, som Vincent giver hende, hvorefter hun vågner.
Den næste sekvens åbnes med titlen ”The Gold Watch”. Butch vågner fra en drøm om hans barndom, da han var en lille dreng og fik et guldur, som hans far ønskede han skulle have. Men hans far døde under Vietnam-krigen og bad hans ven Koons om at give gulduret videre til hans søn. Butch vinder kampen, som han ellers skulle gå ned i, og sætter sig ind i en taxa. Butch havde væddet en masse penge at vinde kampen og snyder Marsellus, som havde væddet på at Butch gik ned i femte runde. Derfor ved Butch at gangsterne er efter ham. Hans kæreste, Fabienne, venter på ham i deres hotelværelse. De har planlagt at tage væk og Fabienne har pakket deres ting. Men da Butch opdager, at gulduret mangler, tager han tilbage til sin lejlighed. I lejligheden sidder Vincent på toilettet, og da han kommer ud, skyder Butch ham. Butch finder sit guldur, og på vejen mod hotelværelset møder han Marsellus, som han påkører, men påkøres også selv af en
anden bilist. Butch og Marsellus ender i slåskamp i en butik, hvor de stoppes af butiksejeren, som tager dem til fange i sin kælder. Butiksejeren ringer efter Zed, og de viser sig at være voldtægtsforbrydere.
De voldtager Marsellus først, og i mellemtiden slipper Butch fri, og redder Marsellus
med et samuraisværd, hvorefter de er kvit.
... Køb adgang for at læse mere

SRP: Seriemordere, Dexter & Se7en (Seven) | Eng & Mediefag

[2]
Bedømmelser
 • 22-10-2011
  En meget fin opgave. Men ingen problemformulering eller problemstillinger..
 • 19-10-2011
  rigtig god gennemgang

Materialer relateret til SRP: Seriemordere, Dexter & Se7en (Seven) | Eng & Mediefag.