SRO om dykning som sport

  • STX 2.g
  • SRO (Biologi A, Idræt B)
  • 12
  • 13
  • 3582
  • Word2007

SRO om dykning som sport

En studieretningsopgave (SRO) i Idræt B og Biologi A om dykning som sport.

I denne opgave undersøges dykning som sport i store træk. Der redegøres for sports- og fridykningens historie. Desuden undersøges de fysiologiske mekanismer, som indtræder i dykning under vand, både med og uden ilt. Dernæst undersøges der hvilke træningsmåder der er til at holde vejret på, og hvori forskellen mellem at dykke med og uden ilt består. Endelig undersøges den helbredsmæssige risiko ved dykkersporten.

Studienets kommentar

Indholdsfortegnelse mangler.

Indhold

Indledning:
Metode:
Engelsk referat:
Dykningens historie:
Sportsdykning:
Sportsdykning de seneste 60-70 år:
Fridykning:
De fysiologiske mekanismer som indtræder ved dykning:
Luftfyldte hulrum:
Risiko ved dykning:
Dykkersyge/trykfaldssyge:
Luftemboli
Konklusion:
Bilag 1:
Litteraturliste:

Uddrag

Indledning:
Jeg vil i denne opgave, undersøge dykning som sport i store træk. Jeg vil gå i dybden med sports- og fridykningens historie, og finde ud af hvordan og hvor hurtig udviklingen med hensyn til medlemmer, udstyr, og sikkerhed har været. Jeg vil også, undersøge noget om de fysiologiske mekanismer, som indtræder i dykning under vand, både med og uden ilt. Jeg vil dernæst finde træningsmåder til at holde vejret på, og finde ud af hvad forskellen mellem at dykke med og uden ilt er. En ting jeg også vil undersøge, er den helbredsmæssige risiko ved dykkersporten, jeg vil finde oplysninger omkring dykkersyge og andre sygdomme/lidelser, man kan få ved dykning, og finde ud af, hvad de gør ved kroppen, og om de er livstruende.
Til sidst vil jeg slutte af med en konklusion, og skrive alt det jeg har fundet ud af, bare i meget korte træk.

Metode:
I denne opgave har jeg brugt to metoder. Den ene metode er læse-metoden, hvor jeg har lånt bøger på biblioteket, læst det væsentlige stof i de forskellige bøger og derefter skrevet notater som er videreført til selve opgaven. Den anden metode jeg har brugt, er søgning på Internettet. Der har jeg fundet facts omkring emnet på hjemmesider som jeg ved, er korrekte og skrevet at nogle som har forstand på det.

Dykningens historie:
Sportsdykning:
Sportsdykningen har været under udvikling i mange år og der forskes stadig inde for dykning. Allerede omkring år 800 f.kr har man fundet nogle af de første dokumenter med forsøg, hvor man prøvede at forlænge dykketiden med tekniske hjælpemidler. Denne teknik var, at man brugt en svineblære som luftkilde. Dette er kun en teori, den har måske fungerede for dykkerne i denne tid, men har ikke fungerede særlig godt da trykket i blæren, selv på meget lavt vand vil presse luften sammen.
Senere i år 360 f.kr. lavede Aristoteles en meget nær beskrivelse at den senere opfundne dykkerklokke. Selvom der allerede den gang var folk, som havde sådanne teknikker i tankerne, blev ... Køb adgang for at læse mere

SRO om dykning som sport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.