Red from Green af Maile Meloy

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
 • STX 3.g
 • Engelsk B
 • 12
 • 13
 • 4116
 • PDF

Novelleanalyse: Red from Green af Maile Meloy

Få hjælp til dit analytical essay om "Red From Green" af Malie Meloy med Studienets study guide.

Denne study guide støtter dig hele vejen igennem din opgavebesvarelse af eksamenssættet 2011 August i Engelsk. Her skal du skrive et essay, hvor du analyserer og fortolker "Red from Green". I dit analytical essay skal du inddrage afsnit om hovedtemaet, en karakteristik af Sam, Sams forhold til hendes far, tekstens miljø og symbolikken.

Vores study guide hjælper dig derfor godt på vej ved at give en omfattende gennemgang af punkterne fra opgaveformuleringen og en indsamling af alle de situationer, elementer, citater og temaer, det kunne være relevant at komme ind på i en analyse og fortolkning af teksten.

Opgaveformulering

 • "Write an essay (700-1000 words) in which you analyse and interpret Maile Meloy's short story 'Red from Green'. Your essay must include the following points: - the main theme - a characterization of Sam - Sam's relationship with her father - the setting - symbolism"

 • Hent denne study guide nu og få hjælp og inspiration til din opgave om "Red from Green" med det samme

  Indhold

  En hjælpende hånd 1
  Resumé af ”Red from Green” 2
  Indgangsvinkler til analysen og fortolkningen 2
  Opgaveformuleringen 3
  The main theme (hovedtemaet) 4
  Growing up 4
  Narrator and point of view (fortæller og synsvinkel) 5
  Characterization of Sam (personkarakteristik) 5
  Titlen 9
  Sam's relationship with her father (Sams forhold til sin far) 9
  The setting (miljøet) 10
  Symbolism (symbolik) 11
  Afslutningen 12

  Uddrag

  Resumé af ”Red from Green”
  Novellen ”Red from Green” af Malie Meloy handler om den unge pige Sam, som står på tærsklen til en voksenverden, som er ukendt for hende. Sam er som så mange gange før i sin barndom med sin far ude i naturen, hvor de driver på floden og fanger fisk. Men den- ne gang er Sams onkel, Harry, og en klient ved navn Layton fra onklens advokatfirma, med på turen. Det bliver hurtigt tydeligt for Sam, at denne tur på floden bliver helt anderledes, end den plejer, og hun bemærker, at både faderen og onklen gør alt, hvad de kan for at holde Layton tilfreds. Netop den fremmede Layton får Sam til at tænke en række nye tanker om de voksnes verden, om forholdet til sin far og ikke mindst om sin egen spirende seksualitet.
  ...

  Overgangen fra barn til voksen
  Du kan fx vælge at have et fokus på overgangen fra barn til voksen som dit hovedfokus. Vælger du denne vinkel, kunne du indlede dit essay sådan her:
  Eksempel på indledning:
  Growing up is never easy. It inevitably involves facing the realities of adulthood, discovering your sexuality and often seeing your parents in a new light. In the process of these discoveries you some- how learn how to stand on your own two feet. In the short story “Red from Green” by Maile Meloy from 2009, the main character finds herself at the beginning of this difficult transition from child to adult.
  ...

  The main theme (hovedtemaet)
  Vi vil her sætte nogle ord på, hvilke grundlæggende problemstillin- ger, novellen beskæftiger sig med for på den måde at give et billede af det overordnede tema.
  På tærsklen til en ny verden
  Novellens hovedperson Sam befinder sig på tærsklen til en voksen- verden, som hun først skal til at lære at kende. Hun undrer sig over faderen og onklens opførsel og over den måde, Layton opfører sig på over for hende. Hun forsøger i gennem novellen på èn gang at tolke de andre og at balancere mellem rollen som fars pige og et seksuelt væsen.
  ...

  Narrator and point of view (Fortæller og synsvinkel)
  Tredjepersons fortæller
  Historien er fortalt af en tredjepersons begrænset fortæller (a third person limited narrator).
  ”She had a sense that she wasn ́t equipped for it.” (p.2, l. 62)

  Sams synsvinkel
  Synsvinklen er Sams, og læserens viden om de begivenheder, der finder sted, er begrænset til hendes opfattelse af dem. Læseren får at vide, hvad hun tænker, føler og oplever, men ikke hvordan andre af personerne i novellen oplever begivenhederne, eller hvad de tænker om dem.
  Characterization of Sam (Personkarakteristik)

  Amerikansk teenager
  Hovedpersonen Sam Turner er lige blevet 15 år og skal i gang med andet år af gymnasiet (high school) efter sommerferien.
  ”The summer she turned fifteen (...)” (p.1, l.1)
  “In the fall, she would be a sophomore (...)” (p.1, l. 4)

  Fars pige
  Sam bor alene sammen med sin far, efter hendes mor er død. De to er vant til at foretage sig ting sammen såsom at tage på ture sam- men ud i naturen, og vi hører, at sådan har det været, så længe Sam kan huske. Hun er meget opmærksom på sin far, lægger mærke til, hvordan han reagerer i forskellige situationer og bekymrer sig om hans ve og vel.
  ”Her father had guns, but he hadn ́t been hunting since her mother died [...] She sometimes wondered if her father had quit hunting because he ́d been busy taking care of her, or if he ́d just stopped liking to shoot things.” (p. 2, ll. 37-39)
  Vil gerne overholde sin fars regler
  Det betyder meget for Sam, at hun ikke overtræder sin fars regler, og særligt da Layton forsøger at lokke hende til at skyde med hagl- gevær, er hun derfor meget tøvende.
  ...

  Titlen
  Ikke rigtig voksen, ikke rigtigt barn
  Sam befinder sig midt i mellem to verdener og har svært ved at na- vigere rundt og lære spillereglerne at kende. Man kan vælge at for- stå novellens overskrift ud fra den kontekst. ”Red from Green” hen- viser til at kunne skelne mellem to forskellige farver (at kunne se forskel på rød og grøn), ligesom hovedpersonen prøver at skelne mellem barnet og den voksne i sig selv.
  Sam ́s relationship with her father (Sams forhold til sin far)
  Et særligt forhold
  Om Sams forhold til sin far får vi at vide, at de to bor sammen alene, da moderen er død. Sam er vant til at lave ting med sin far, men de
  har svært ved at tale om følelser og de ting, der virkelig betyder noget.
  “[N]either of them could bring themselves to talk about it”. (p.1, ll. 8-9)
  ...

  Symbolism (symbolik)
  Naturens kræfter
  Den vilde natur og det varme vejr er oplagt at læse symbolsk i denne novelle, dvs. omgivelserne kan ses som et billede på de naturlige drifter, hovedpersonen konfronteres med og på urkræfterne i mennesket. Det varme vejr understreger den seksuelle lyst, Sam konfronteres med.
  ... Køb adgang for at læse mere

  Red from Green af Maile Meloy

  [17]
  Bedømmelser
  • 17-04-2013
   Vildt gode noter! God til inspiration og til at komme igang med at skrive. Kan klart anbefales
  • 07-10-2013
   Givet af 3.g'er på STX
   Gode noter som gjorde det nemmere for mig at forstå teksten og komme i dybden. Flot arbejde!
  • 08-02-2015
   Givet af 2.g'er på STX
   Gode noter og iagttagelser.
  • 30-03-2014
   Hjalp mig til et glimrende karrakter