Rapport: 8-ugers træningsprojekt

 • STX 3.g
 • Idræt C
 • 10
 • 10
 • 2066
 • PDF

Rapport: 8-ugers træningsprojekt

En 8 ugers lang træningsprojekt som vi skulle lave. Vi havde 8 uger til at forbedre vores kondition og derefter skulle vi skrive en rapport over vores resultater.

Hypotese

Jeg forventer at mit kondital bliver højre, altså min iltoptagelse bliver større og fysisk mæssig bliver stærkere ikke kun på grund af konditræning, men også styrketræning som jeg gør efter at have løbet.

Indhold

Indledning samt formål
Hypotese
Teori
Træningsmotivation
Resultater
Min puls
Intensitetstabel
Pendultesten eller biptesten
Konklusion
Bilag 1: træningsdagbog
Bilag 2. Dagens træning (til lektionerne)

Uddrag

Indledning samt formål
Vi skulle i 8 uger gennemføre et langt træningsprojekt, der skulle gøre vores kondition bedre og dermed også et øget intensitetsniveau indenfor faglighed. Undersøgelser viser, at unge der rør sig for lidt får dårlige knogler. Deres knoglemasse bliver ikke stor nok, hvilket medfører ryglidelser. Forskning viser, at disse ryg problemer skyldes manglende motion og dårlige spisevaner, hvilket er lidelser der ses hos børn helt nede til 6 års alderen. Undersøgelser viser, at 50 % af unge danskere har ryg problemer før de fylder 20 år, så det kan i den grad siges, at dårlig livsstil er et udbredt problem i den moderne verden. Ifølge de ”kloge” ligger en løsning på dette problem, at inddrage 1-2 timers motion i skolen, så det bliver obligatorisk at røre sig, og dermed tvinger man børn til at bevæge sig. Derudover mener de også, at information om sund kost og en sund livsstil generelt bør være mere udbredt.
For at komme i bedre form er det nødvendigt, at variere sin træning, f.eks. konditionstræning, intervaltræning, styrketræning, teknisktræning og skadesforbyggende træning (det vil ikke forbedrer konditionen, men det er en god idé, specielt for idrætsudøvere). Så i dette træningsprojekt vil jeg prøve på ikke blot at forøge mit kondital, men også prøve vedligeholde mit ”træningsrytme”, så jeg ikke laver meget en af dagen og ikke så meget andre dage.

Teori

Kroppen er en enestående og indviklet maskine, som kræver opretholdelse og pleje. Den fungerer forskelligt fra hvert enkelt individ, og den reagerer omgående eksempletvis når det kommer til stofskiftet og ilt forplejning. Kroppen er konstant tiden i gang, hjertet pumper, lungerne udvider sig og trækker sig sammen, hjernen arbejder – også selvom det ikke altid synes sådan, mm. Ved hvile er ens stofskifte på omkring 0,25 l/min. Dette er nok til at opretholde kroppens balance ved hvile. Men så snart at man skal lave noget, sættes kroppen i beredskab, det er denne pludselige submaksimale aktivitet figuren neden under. Når kroppen går fra hvile til at være aktiv, kommer den umiddelbart i iltdeficit, naturligvis fordi at iltoptagelsen stiger, kroppen arbejder hermed... Køb adgang for at læse mere

Rapport: 8-ugers træningsprojekt

[4]
Bedømmelser
 • 30-04-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin og overskuelig opgave, den var rigtig god hjælp til at få startet eget projekt op, altså et rigtigt godt overblik :)
 • 29-11-2010
  Givet af 3.g'er på STX
  Teoridelen er meget kort. Dog ellers en fin rapport.
 • 08-02-2012
  ..........................................
 • 20-06-2011
  det er en ok opgave med en del mangler