Analyse af Oh, Romeo af Merete Pryds Helle

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 12
 • 13
 • 4289
 • PDF

Romananalyse: Analyse af Oh, Romeo af Merete Pryds Helle

Få inspiration med denne grundige analyse af romanen "Oh, Romeo" skrevet af Merete Pryds Helle.

Problemformulering
Romanen Oh, Romeo analyseres med henblik på kultursammenstød og kærlighed, herunder en karakteristik af de to hovedpersoners miljøer og udvikling.

Desuden karakteriseres romanens opbygning og skrivemåde. Til sidst sættes romanen i relation til nogle anmeldelser og romanens relevans diskuteres.

Indhold

Indledning 2
Analyse 3
Tema 4
Personkarakteristik 6
Opbygning og skrivemåde 7
Anmeldelser 8
Perspektivering 10
Konklusion 11
Litteraturliste 12

Uddrag

Jeg vil i denne opgave analysere romanen Oh, Romeo med henblik på kultursammenstød og kærlighed, herunder en karakteristik af de to hovedpersoners miljøer og udvikling. Jeg vil også karakterisere romanens opbygning og skrivemåde. Til sidst vil jeg sætte romanen i relation til nogle anmeldelser og diskutere romanens relevans.

Historien handler om to unge mennesker, der ikke kan elske hinanden på grund af deres baggrund og kultur. Romanen har to centrale personer, Romeo og Julie. I den første halvdel af romanen hører vi hovedsageligt om Julies liv og om hendes uddannelse til retsmediciner. Vi hører om hendes familie der lever et lykkeligt middelklasses liv, hvor faderen er pensioneret murermester og som er borgmesterkandidat for et parti kaldet Dansk Flagparti. Dette parti er et stærkt højreorienteret, faktisk racistisk, parti der for alt i verden helst ville være fri for udlændinge. I den anden halvdel af historien, bliver Julies verden lukket op da der kommer en mand ind ad døren. Eller nok bagdøren rettere sagt. Denne mand kommer helt uventet ind i hendes liv, hvor hun savner romantik og selskab mere end noget andet. Den mand der braser ind i hendes liv, hedder Romeo og er af iransk oprindelse. I hans hjemland var han med i krig, men bor nu i Danmark og er ansat som taxachauffør. Han drømmer om at læse til læge. Da han kommer ind i hendes lejlighed, spørger han hende om han kan få noget at spise med hende og herfra ændres Julies liv, sågar og Romeos, drastisk. Disse to personer, der virkelig står i kontrast til hinanden, da de kommer fra to helt forskellige kulturer, bliver forelsket, endda så forelsket at de vil gifte sig. I mellemtiden sker der det utænkelige. Julies bror, der har arvet meget af hans fars had til udlændingene, går i nogen racistiske ”white pride” bander og har en voldelig attitude overfor udlændinge. Det har han også da han en dag møder Romeos fætter Mercutio. Mercutio har en kniv i lommen, da han møder Julies bror, Tybalt, og tre af hans venner. Mercutio trækker hans kniv mod de tre mænd, men det ender med at Tybalt dræber Romeos fætter og får det til at se ud som selvforsvar. Dette sker umiddelbart efter at Romeo og Julie er blevet gift... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Oh, Romeo af Merete Pryds Helle

[45]
Bedømmelser
 • 15-05-2010
  En god analyse af romanen, dog en lidt tam personkarakteristik af Julie og Romeo - Mangler; alder og en lidt dybere fortælling om baggrund og miljø. En rigtig god skrivemåde hvor der fortælles om den samfundspolitiske del af historie, samtidig med at der inddrages et referat af bogen. Ud fra et citat underbygges der at Julie er ensom, dette citat kan ikke underbygge Julies ensomhed? Ellers en rigtig god opgave som giver god inspiration! :)
 • 09-09-2009
  God opgave, men hvad sker der for personkarakteristikkerne? Det bliver ikke beskrevet hvordan de tænker, hvorfor de gør som de gør? Hvad føler de? Hvad er deres personlige mål?
 • 05-04-2015
  Givet af 1.g'er på STX
  Super god inspiration til selv at skrive en opgave. Tak!
 • 22-02-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  ..........................................

Materialer relateret til Analyse af Oh, Romeo af Merete Pryds Helle.