SOP om AaB A/S i Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A

 • HHX 3. år
 • Virksomhedsøkonomi A, Afsætning A, SOP
 • 7
 • 20
 • 6443
 • PDF

SOP om AaB A/S i Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A

SOP'et giver en analyse af virksomheden AaB A/S, som bl.a. indbefatter en virksomhedsbeskrivelse, samt en opgørelse af svagheder og styrker for denne.
Herudover vurderer jeg de nuværende og fremtidige strategiske muligheder, og vækststrategier som AaB A/S kan benytte sig af.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Præsentation
Hvad konkurrerer man på?
SWOT-Analyse og Regnskabsanalyse
Regnskabsanalyse
Konklusion af finansiel styrke
Konklusion på SWOT-analyse
Strategiske muligheder
Boston Modellen
Vækststrategier
Konklusion

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om virksomheden og sportsklubben AaB, da jeg har en stor personlig interesse for lige præcis dette emne. Ydermere kunne jeg godt tænke mig at finde ud af, hvordan tingene ser ud bagved scenen i den efterhånden store fodboldøkonomiske verden, hvor man satser på alt andet end fodbolden ved siden af. For at holde trit med det nye høje økonomiske niveau vi ser i sportsverdenen, er man i dag som dansk klub nødt til at forsøge sig med ting, som måske ikke ligger som ens kernekompetence, og dette vil naturligvis føre til en række usikkerhed og eventuelle tab for virksomhederne, der blander denne del ind i sportsforretningen. En af de ting, som sørger for, at det økonomiske niveau er steget, er lønningerne til de sportsfolk, der bliver benyttet.

Fodbolden er en afgørende del af virksomheden AaB A/S, både sportsligt og økonomisk.
Det er dog ikke nok for danske hold at spille i den ”Danske Turnering”, hvis man vil ud og score den økonomiske gevinst. En plads i UEFA Champions Leagues gruppespil anslås til at være 80 millioner kr. værd og kan alene redde enhver dansk klubs årsregnskab. Det eneste problem er dog, at Danmark kun har en deltager i Champions League kvalifikationen hvert år, og her er det ofte svært at komme med i gruppespillet i Champions League. Dette skyldes Danmarks tidligere europæiske resultater, som holder dem nede på 1 Champions League plads og 3 UEFA Cup pladser og 1 Toto-Cup plads . For at holde trit skal man altså finde på alternative måder at få tilført kapital.

I rapporten vil jeg desuden gennem en fyldestgørende præsentation, hvorefter jeg vil forsøge at redegøre for nogle af AaB A/S styrker og svagheder. For at kunne konkludere disse vil jeg også komme ind på nogle regnskabsmæssige forhold, som gør sig gældende i virksomheden. Det er, som tidligere skrevet, også meget væsentligt at tage fat i, hvordan man i AaB har forsøgt sig med ting, som er uden for deres reelle kernekompetence, sport... Køb adgang for at læse mere

SOP om AaB A/S i Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A

[5]
Bedømmelser
 • 24-06-2011
  Givet af HHX-elev på 1. år
  Rimelig god opgave, dog har ikke benyttet den specielt pga. manglende beskrivelse
 • 04-05-2010
  den er god nok, men der mangler noget metode
 • 03-02-2011
  det er en super opgave
 • 29-09-2010
  gode fakta om Aab A/S