Spansk A mundtlig eksamen på STX

Med denne vejledning hjælper vi dig til at blive klar til at gå til mundtlig eksamen i Spansk A på STX. Vi vejleder dig i, hvordan du forbereder dig til eksamen, giver dig tips til, hvordan du bedst bruger din forberedelsestid og hjælp til, hvordan du håndterer selve eksamenssituationen. 

Den mundtlige eksamen i Spansk A består af to dele:

1. En præsentation af en ukendt tekst på spansk

2. En samtale på spansk ud fra et ukendt billede

Selve eksaminationen varer i alt ca. 30 minutter, hvor der også er sat tid af til trækning af spørgsmål, votering og gang til forberedelseslokalet og tilbage. Du får i alt en time til at forberede dig på din præsentation og på samtalen om billedet.

Præsentation af en ukendt tekst

Den del af eksamen der går ud på at præsentere en ukendt tekst på spansk består af en tekst på ca. 1 side (2400 tegn). Selvom teksten vil være ukendt for dig, vil den altid relatere sig til et emne, som du allerede har arbejdet med i undervisningen. Der vil altid være en kort introduktion til teksten og et eller flere arbejdsspørgsmål. Dette vil stå på spansk. På den måde ved du, hvilket emne fra pensum du skal relatere det til, og dermed hvilke tekster du kan perspektivere til fra det læste pensum. For eksempel kunne der stå: “Tema: Inmigración”. Denne del af prøven varer i alt ca. 15 minutter. 

Samtale om et ukendt billede

Den anden del af eksamen består af et ukendt billede, som du trækker sammen med den ukendte tekst. Du skal forberede dig på at have en samtale om billedet på spansk med censor/eksaminator. Billedet relaterer sig ikke til nogen af de emner du ellers har arbejdet med i undervisningen. Undervejs i samtalen skal du bruge den viden du har opnået om kulturelle og samfundsmæssige forhold i den spansktalende verden.  

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Spansk A mundtlig eksamen på STX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.