Flammen & Citronen | Analyse

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 7
  • 10
  • 2239
  • PDF

Flammen & Citronen | Analyse

Større opgave i Dansk i 1.g om filmen "Flammen & Citronen" af Ole Christian Madsen fra 2008.

Opgaveformulering
Jeg vil skrive baggrundshistorie om de biografiske personer bag Flammen og Citronen. Derefter vil jeg give en analyse og fortolkning, specielt med henblik på en grundig personkarakteristik. Efterfølgende vil jeg vurdere forholdet mellem de fiktive personer, Flammen og Citronen og de virkelige personer og forsøge at forklare forskellene.

Jeg har valgt disse hovedpunkter da jeg mener det er det mest væsentlige, for at kunne forstå filmen og de to hovedpersoner, både fiktivt og i virkeligheden.

Indhold

Indledning
Baggrundsteori om de biografiske personer
Bent Faurschou-Hviid, alias Flammen (1921 – 1944)
Jørgen Haagen Schmith, alias Citronen (1910 – 1944)
Analyse af Flammen og Citronen
Genre
Resumé af filmen
Miljø
Personkarakteristik af Flammen & Citronen
Flammen
Citronen
Filmens opbygning (berettermodel)
Filmens konklusion
Forholdet mellem de biografiske personer og de fiktive/ konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Jeg vil skrive baggrundshistorie om de biografiske personer bag Flammen og Citronen. Derefter vil jeg give en analyse og fortolkning, specielt med henblik på en grundig personkarakteristik. Efterfølgende vil jeg vurdere forholdet mellem de fiktive personer, Flammen of Citronen og de virkelige personer og forsøge at forklare forskellene.
Mit værk er filmen ”Flammen og Citronen” der bygger på virkelige hændelser og bedrifter, begået under 2. verdenskrig af de to modstandsfolk, Jørgen Haagen og Bent Faurschou. Jeg har valgt dette værk da jeg altid har synes 2. verdenskrig har været spændende, fordi der er så meget urørt materiale som man kan blive ved med at grave i. Da jeg så havde valgt at det var dansk jeg ville beskæftige mig med, synes jeg at denne film var en oplagt mulighed for at arbejde med noget jeg interesserer mig for.

Baggrundsteori om de biografiske personer
Bent Faurschou-Hviid, alias Flammen (1921 – 1944)
Flammen kom fra en velhavende familie i Nordsjælland, der bl.a. ejede et hotel, derfor sendte hans familie ham også på et udenlandsophold i 1930'erne, et udenlandsophold i Tyskland. Dette medførte at han oplevede Hitlers ledelse, hvilket gjorde ham modstander af Hitlers styre og den nazistiske ideologi. I 1943 tog han skridtet videre og deltog aktivt i en modstandsgruppe i Holbæk. En gruppe der lavede sabotage og illegale blade.
Senere samme år flyttede han ind til København i en alder af kun 22 år. Og her blev han hurtigt medlem af modstandsgruppen, Holger danske. Her blev han kendt som Flammen, da han ved et uheld farvede sit blonde hård rødt. I December måned 1943, blev hans gode ven der også var formand for Holger danske stukket og derfor tortureret og dræbt af det hemmelige tyske politi gestapo. Dette betød at hans fokusområde i kampen mod tyskerne blev at likvidere stikkere, her ..... Køb adgang for at læse mere

Flammen & Citronen | Analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.