Virksomhedsøkonomi - Logistikrapport

 • HHX 3. år
 • Virksomhedsøkonomi B
 • 10
 • 14
 • 2428
 • Word2007

Virksomhedsøkonomi - Logistikrapport

Dette er en logistikrapport skrevet i faget virksomhedsøkonomi. Det er en selvstændig rapport baseret på kapitel 5, 6, 7 og 8 i lærebogen.

Studienets kommentar

Det er ukendt hvilken lærebog, der er tale om.

Indhold

Logistikbegrebet og logistisk effektivitet 3
Indkøbsstyring 4
Lagerstyring 4
Produktionsstyring 5
Distributionsstyring 6
Kvalitet i forsyningskæden 7
Produktbegrebet 7
Kvalitetsbegrebet 7
Benchmarking 7
Bilagsoversigt 8

Uddrag

Logistikbegrebet og logistisk effektivitet
Begrebet logistik omhandler håndteringen og styringen af flow af varer, information og andre ressourcer. Derudover inkluderer begrebet også den strategiske håndtering af blandt andet indkøb, transport og lager. Udtrykket har sin oprindelse i militæret, hvor det blev anvendt vedrørende forsyningstjenesten. Det har dog ændret sig i tidens løb, og benyttes nu mere bredt og omfatter nu ovennævnte aktiviteter.

Ved at benytte mig af figur 19.1 i lærebogen, vil jeg beskrive logistiksystemet i en produktionsvirksomhed, der producerer færdigvarer .

Til venstre og til højre i modellen kan vi se, at virksomheden er omgivet af et forsyningsmarked og et af-sætningsmarked. Pilene repræsenterer produktionsprocesser, og på billedet kan vi se, hvordan virksomheden får transformeret råvarer fra leverandørerne til færdigvarer, der er klar til at blive sendt videre til mellemhandlere og forbrugere.

Internt i virksomheden kan styringen af logistikken opdeles i produktions-, indkøbs- og distributionsstyring, hvilket også kaldes for indgående, intern og udgående logistik. Disse dele styrer den fysiske varestrøm fra leverandørerne.

Supply Chain Management er ledelse af integrerede forretningsprocesser på tværs af forsyningskæden, der frembringer produkter, serviceydelser og information af værdi for kunden. Når virksomhedens ledelse betragter virksomhedens værdikæde i samspil med andre virksomheder i forsyningskæden, bruges udtrykket
... Køb adgang for at læse mere

Virksomhedsøkonomi - Logistikrapport

[8]
Bedømmelser
 • 15-12-2011
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Super fedt :D Her har jeg lige hvad jeg skal bruge som inspiration til min egen fremlæggelse :D Tak!
 • 14-12-2010
  God rapport til at fører en virksomhed ind i. Bilag 2 og 3 har byttet overskrift.
 • 25-02-2012
  Givet af GS-elev på 1. år
  super godt! - rigtig god formulering.
 • 19-10-2011
  ........................................