Større skriftlig opgave i Psykologi om Spiseforstyrrelser med udgangspunkt i 18-årig pige

Større skriftlig opgave i Psykologi om Spiseforstyrrelser med udgangspunkt i 18-årig pige

Større skriftlig opgave i psykologi skrevet i 2003 på Aarhus Købmandsskole.

Handler om spiseforstyrrelser med udgangspunkt i en case om Anette på 18 år, som er anorektiker. Der tages udgangspunkt i Freuds udviklingsfaser og Eriksons psykosociale udviklingsteori.

Elevens kommentar

1. Indledning
2. Hvad er spiseforstyrrelser?
3. Anette, 18 år og anorektiker
4. Hvorfor opstår spiseforstyrrelser?
5. Behandlingsmetoder
6. Kan spiseforstyrrelser forebygges?
7. Konklusion

Studienets kommentar

Større Skriftlig Opgave (SSO) efter gammel bekendtgørelse

Uddrag

1. Indledning
Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa, og BED (Binge Eating Disorder) er alle tre, nogle meget alvorlige sygdomme. De rammer først og fremmest unge kvinder. Dette er grunden til at jeg i denne rapport har valgt at omtale den ramte af spiseforstyrrelser som Hun, men dette betyder ikke at det kun er kvinde-sygdomme.
Udviklingen af tidens teknologi og medierne er afgørende for bestemmelsen af tidens idealer, som især kvinder forsøger at leve op til. Dette er måske en af grundene til, at man i de seneste år, er blevet så opmærksom på spiseforstyrrelser, og grundene til deres opståen.
Jeg vil i denne rapport prøve at belyse følgende punkter- For det første vil jeg beskrive de forskellige former for spiseforstyrrelser, samt symptomer og kendetegn for hver af dem. Dernæst vil jeg komme ind på to psykologiske teorier: Freuds og Eriksons. Jeg vil undersøge grunden til hvorfor en spiseforstyrrelse opstår, med udgangspunkt i teorierne. Spiller barndommen en væsentlig rolle for udviklingen af spiseforstyrrelser? Og hvad er det der går galt?
Dernæst vil jeg komme ind på nogle behandlingsformer, med særlig henblik på psykoanalysen, og forebyggelse: Kan spiseforstyrrelser ifølge Freud og Erikson forebygges og hvordan?... Køb adgang for at læse mere

Større skriftlig opgave i Psykologi om Spiseforstyrrelser med udgangspunkt i 18-årig pige

[38]
Bedømmelser
 • 07-06-2014
  super godt! især den del med årsager til spiseforstyrrelse hvor du havde forskellige teorier med, det var lige hvad jeg manglede
 • 31-03-2009
  rigtig flot opgave, dog fylder behandlingsformerne mere end jeg havde brug for, men rigtig god psykologisk opgave!
 • 29-05-2014
  den er rigtig god og uddybende. god hvis man også gerne vil have lidt dybere indsigt i emnet
 • 01-04-2014
  God inspiration, til selv og komme i gang.