Makroøkonomisk landeanalyse af England og Polen

  • HHX 2. år
  • International Økonomi A
  • 10
  • 30
  • 8546
  • PDF

Makroøkonomisk landeanalyse af England og Polen

Opgaven er en sammenligning af Polen og Storbritannien på en række makroøkonomiske indikatorer herunder:
- Den Økonomiske situation
- Erhvervsstruktur
- Befolkningsforhold
- Levestandard

Der bliver brugt mange tabeller i alle afsnit der har relevans i faget og den ville være god hvis man i andre sammenhænge skulle analysere et land på disse punkter.

Lærers kommentar

Meget flot og gennemarbejdet opgave, der ligger til et stort 10-tal.. I Kommer godt rundt om alle de relevante ting. På kanten til et 12-tal. Hvis I skulle have fået 12, skulle I have været lidt mere præcise i jeres beskrivelse af de forskellige indikatorer, og I måtte gerne have lavet en indledning, der præsenterede de forskellige ting, I ville gennemgå i opgaven.

Uddrag

I år 1999-2000 havde Storbritannien økonomisk opsving. Dette skyldes en højkonkjunktur i 1990’erne, der skabte høj økonomisk vækst. Blandt andet havde IT-boblen indflydelse på den økonomiske vækst. Grunden skyldes en overophedning af økonomien, fordi folk begyndte at investere i IT-branchen, da denne branche i 1990’erne var meget populær. Idet mange begyndte at investere i denne branche, blev den overophedet og derved blev der ”pustet en kunstig boble op” som til sidst ”sprængte”. IT-krisens påvirkning kan man se de pågældende år i 2000–2002, hvor der er en faldende vækst i BNP... Køb adgang for at læse mere

Makroøkonomisk landeanalyse af England og Polen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.