JBS opgave

 • HHX 3. år
 • Afsætning A
 • 12
 • 7
 • 2486
 • PDF

JBS opgave

Redegørelse for JPS's SWAT-analyse og de 4 P'er.

Uddrag

Muligheder:
JBS kunne etablere flere af sine ”Men's Underwear Retail” måske i Magasin eller i andre stormagasiner i udlandet. Eller de kunne bare nøjes med at distribuere deres undertøj til flere detailbutikker udenfor Danmarks grænser.
Trusler:
Det kan være at en konkurrent til JBS starter med massiv markedsføring og derved snupper en masse af
JBS's kunder. Eller det kan være, at der kommer et helt nyt mærke der sælger meget bedre end JBS.
Det kan også være at kunderne pludselig skifter holdning, og ikke synes at JBS's underbukser er gode mere.
Den anden model jeg har valgt der skal være med som strategisk platform for JBS er PLC-kurven, som kan ses p. side 57 i lærebogen, og viser produkternes livsforløb. Hos JBS udvikler de hele tiden deres herreunderbukser, de lægger stor vægt p. innovation og deres markedsføring er kampagneorienteret og baseret p. konstant fornyelse hvilket betyder, at der i butikkerne hver måned er nye varer. De af deres underbukser der bliver skiftet ud i takt med moden vil, når de starter med at blive solgt være i introduktions fasen i PLC-kurven, derefter vil de rykke over i vækst fasen, når flere kunder har fået øjnene op for, at det er nogle smarte underbukser. Med tiden efter som de bliver umoderne, vil de g. i modningsfasen for derefter at være i nedgang hvor kunderne, eventuelt har fået præference for nogle nye og smartere underbukser i en ny farve.
Men samtidig sælger JBS stadig den helt almindelige hvide slags underbukser, som ikke bevæger sig så hurtigt i PLC-kurven, som de varer der for en kort tid er moderne. De originale hvide tights eller den hvide 300-serie, som den kaldes, har JBS solgt som de første i Danmark, og vil derfor formentlig befinde sig i modningsfasen i PLC-forløbet, da de har været p. markedet i lang tid.
2.
Der findes fire vækst strategier som er følgende: Intensivering, integration, diversifikation og ... Køb adgang for at læse mere

JBS opgave

[2]
Bedømmelser
 • 18-05-2014
  fint inspiration hvis man har svært ved at komme i gang
 • 22-11-2015
  God inspiration :D - Den hjalp mig igen