Hjemvejen af Villy Sørensen

 • STX 3.g
 • Dansk A
 • 10
 • 3
 • 1307
 • PDF

Litterær artikel: Hjemvejen af Villy Sørensen

Få hjælp til at skrive en litterær artikel om "Hjemvejen" med denne opgave.

"Hjemvejen" er en novelle skrevet af Villy Sørensen. Netop den novelle analyseres og fortolkes i denne litterære artikel. Der er fokus på drengene og den udviklingsfase de gennemgår. Derudover er der perspektivering til blandt andet et eventyr af H.C. Andersen.

Studienets kommentar

Dette er et super godt eksempel på, hvordan man skriver en god litterær artikel. Opgavens styrke er analysen af drengene og deres drifter. Der er en god forståelse for og forklaring på, hvorfor drengene kan ses som symboler på alle drenge i stedet for som to enestående individer.

Uddrag

Den ømme teenager-hjerne arbejder på højtryk, ligegyldig om man befinder sig i 1955, eller om man befinder sig i 2010. Hvor er jeg på vej hen - og hvem skal følge med mig derhen? Seksualitet og identitet bliver stillet på højkant i Villy Sørensens novelle: ''Hjemvejen'' fra novelle samlingen: ''Ufarlige historier'' som blev udgivet i 1955. Historien handler om ''to'' unge drenge, som står mellem valget at følge hovedvejen med det sikre, nemlig de engelske hunde, eller en af sidevejene, hvor de forbudte og utilnærmelige, dog fristende, tyske hunde går ad.

Fortællingen handler om Erik og Per, som leger en leg de kalder ''hundetælling''. I starten går legen ud på, at de skal tælle alle de forbipasserende hunde – dog ikke dem på sidevejene. De får svært ved at slå deres fælles rekord og beslutter at tælle hundene på sidevejene med. Der opstår dog problemer. Problemer, der starter med at legen pludselig bliver til en ''hunde-hær''. Dette udvikler sig til, at det skal være de tyske hunde mod de engelske. Den første uenighed er, om hvilke hunde der skal være engelske, og hvilke der skal være tyske. Hver eneste gang den ene kommer frem til en løsning, skyder den anden ned. Skal de sorte hunde være tyskere? Eller skal det være de andre? Skal det være hver anden sort hund, der er tysker? Drengenes problem bunder i, at verden ikke kan deles op i sort og hvid. Der findes en enorm gråzone, som de ikke kan håndtere. Det skal hele tiden være englænderne, der skal vinde. Hvis tyskerne vinder, beskylder de hinanden for landsforræderi... Køb adgang for at læse mere

Hjemvejen af Villy Sørensen

[5]
Bedømmelser
 • 03-06-2012
  Forholdsvis mangelfuld, men god hvis man er på bar bund mht. V. Sørensen
 • 09-05-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Fin opgave, mangler dog nogle vigtige punkter..
 • 13-03-2014
  Okay opgave. Kunne være bedre
 • 19-06-2012
  der er en del mangler i opgaven,

Materialer relateret til Hjemvejen af Villy Sørensen.