Bevægelsesanalyse af biceps (Barbell curl)

  • STX 1.g
  • Idræt C
  • Ingen givet
  • 2
  • 423
  • PDF

Rapport: Bevægelsesanalyse af biceps (Barbell curl)

Bevægelsesanalyse af styrkeøvelsen Barbell Curl (biceps øvelse). Opgaven kan bruges som inspiration til at komme i gang med sin egen bevægelsesanalyse, da opgaven er enkel og kort formuleret, hvilket vil give et godt indblik i hvad sådanne idræts-rapporter går ud på i gymnasiet som førsteårselev.

Indhold

Fase 1
Fase 2
Fase 3

Uddrag

Jeg har valgt i denne rapport at lave en bevægelsesanalyse af styrkeøvelsen som kaldes Barbell curl. For at udføre øvelsen skal der bruges en vægtstang, enten en curl stang eller en normal vægtstang. Det kan være en fordel at bruge en curl stang da grebet for nogle kan føles mere naturligt og dermed mere bekvemt. Øvelsen kan enten udføres stående eller siddende med en såkaldt hvilebænk til armene, dermed bliver øvelsen mere fokuseret på biceps hvilket også er den muskel som der fokuseres på ved barbell curl. Jeg vil i min bevægelsesanalyse tage udgangspunkt i den stående udførelse.

To gode ting at slå fast om henholdsvis triceps og biceps er, at triceps er med til at strække armen og biceps er med til at bøje armen, hvilket vil give en logisk indflydelse på musklernes arbejde ved udførelsen af barbell curl.
Hele bevægelsen kan inddeles i 3 faser hvor der vil forekomme både koncentrisk, statisk og excentrisk muskelarbejde.

Fase 1... Køb adgang for at læse mere

Bevægelsesanalyse af biceps (Barbell curl)

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.