Opgaver om finanskrisen i 2008

  • STX 3.g
  • Samfundsfag A
  • 12
  • 7
  • 2711
  • PDF

Opgaver om finanskrisen i 2008

1. Gør rede for udviklingen i verdensøkonomien (med udgangspunkt i en figur, der viser stigningen i BNP pr. år)
2. Gør nærmere rede for finanskrisen (altså hvordan den startede og derefter bredte sig – jeg har selv lavet en overskuelig figur, der viser krisens udvikling)
3. Sammenlign finanskrisen med de andre kriser, som har forekommet siden 1970. På hvilke måder adskiller den sig? (sammenligning med 1. og 2. oliekrise, krisen 1990-1993 samt IT-krisen)
4. Hvorfor har økonomer ofte svært ved at forudsige store kriser? (min vurdering af, hvorfor det er tilfældet)

Lærers kommentar

Fremragende besvarelse! Fortsæt med det

Elevens kommentar

Jeg tror ikke, at det er et gammel eksamenssæt, da det udleverede opgavesæt ikke var opbygget som de typiske eksamenssæt.

Uddrag

Som det fremgår af figuren til højre, har verdensøkonomien oplevede mange op- og nedture. Af denne figur fremgår det altså tydeligt, hvornår vi har at gøre med opture i verdensøkonomien, og hvornår vi har haft nedture. Hvis et land har stærk stigning i BNP, kalder man det økonomisk opsving – og hvis det drejer sig om flere år i træk, kalder man det for højkonjunktur. Økonomisk opsving karakteriseres som en periode, hvor BNP stiger med over 2½ pct. om året , hvilket er markeret som det grønne område i figuren. I modsætning hertil har vi, at BNP også kan stige med meget lidt – dette kalder vi økonomisk krise eller lavkonjunktur. Dette karakteriseres som en periode, hvor BNP stiger med under 1½ pct. om året, hvilket er markeret som det røde område i figuren. Det er dog vigtigt at huske, at disse procenter kun gælder for industrilande... Køb adgang for at læse mere

Opgaver om finanskrisen i 2008

[1]
Bedømmelser
  • 05-05-2015
    Super goooood opgave :)