SOP om finanskrisen i USA i Historie og IØ

 • HHX 3. år
 • SRP (Historie B, International Økonomi A, SOP)
 • 12
 • 22
 • 6337
 • PDF

SOP om finanskrisen i USA i Historie og IØ

SOP som undersøger finanskrisen i USA med fagene International Økonomi og Historie - opgaven går bl.a. i dybden med hvordan finanskrisen opstod og hvordan den blev løst.

I denne forbindelse sætter opgaven fokus på hvilke økonomiske politikker USA brugte for at komme ud i af krisen.

Studienets kommentar

Bemærk: Da dette SRP er skrevet, da SRP stadig var en ny opgavetype, er der ikke analyseret kilder i historie. Det forventer man i SRP'er idag. Du kan stadig bruge opgaven som inspiration til emne og indhold, men husk at din opgave skal indeholde konkret kildemateriale og historisk analyse for at få en god karakter.

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 3
Indledning 4
Krisens begyndelse 4
Boligboblen 6
Subprime krisen 7
Den traditionelle og subprime modellen 7
Subprime knækket 9
Bankernes bekymring 9
Globale konsekvenser 11
Politik 13
Problemet på interbankmarkedet 14
FED's rolle 15
Obamas redningspakke 16
Vendepunktet 17
Fremtidsudsigterne 19
Konklusion 21
Litteraturliste 24

Uddrag

"I starten af det 21. århundrede fik hele verden en global lussing i form af IT-krisen. Verden kom dog hurtigt tilbage på skinnerne, og væksten var tilbage igen. I takt med at renten faldt og boligpriserne steg, steg væksten for hele verdenen.

Det hele gik som smurt; men i september 2008 mistede hele verdenen vejret. Den globale finanskrise satte for alvor ind, og det blev åbenlyst for hele verdenen, hvor omfattende denne finansielle krise var.

Krisen startede i USA, hvor flere banker krakkede, og mange stod måbende tilbage med spørgsmålet: hvad gik der lige galt? Svaret på dette spørgsmål vil denne opgave forsøge at besvare.

I denne opgave, vil krisens forløb, med udgangspunkt i USA, blive undersøgt helt fra begyndelsen vha. en grundig redegørelse for de historiske punkter og ændringer, som skabte grobund for krisen. Samtidig vil opgaven fokusere på og dykke ned i subprime lånene, samt hvordan det kunne lade sig gøre at skabe og finansiere disse lån, samt redegøre for, hvorfor disse lån ikke kunne fungerede.

Derudover vil opgaven analysere, hvilke politiske indgreb USA har gjort brug af, samt hvilke der vil være brugbare for at sikre en mere stabil og økonomisk sikker fremtid for USA."... Køb adgang for at læse mere

SOP om finanskrisen i USA i Historie og IØ

[32]
Bedømmelser
 • 15-01-2013
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Super flot opgave! Abstract er super flot skrevet, og det er en god "skabelon" til din egen abstract. Meget flydende og selvstændig opgave med god dybde og fyldestgørende analysebesvarelse!
 • 14-11-2011
  Virkelig god SRP - alle de taksonomiske niveauer hænger helt fantastisk sammen, og jeg ved, at den her opgave vil være god til inspiration, når jeg skal skrive SRP!
 • 11-12-2016
  Rigtig god dækker området godt
 • 08-10-2013
  super god som inspiration