De andre korstog

Det første korstog blev en enorm succes, og derfor fulgte der en lang række af andre korstog. De næste syv korstog var også fokuserede på det hellige land for at sikre, at Jerusalem forblev under kristent herredømme. 

Det andet korstog (1147-1149)

Formålet med det andet korstog var at generobre korsfarerstaten Edessa, som var blevet indtaget af muslimerne i 1144. Planen var at korsfarerne skulle generobre Edessa fra Antiochia, men den kristne konge af Jerusalem overbeviste korsfarerne om at forsøge at erobre Damaskus i stedet for. Forsøget på at erobre Damaskus mislykkedes imidlertid fuldstændigt, og korsfarerne måtte i stedet rejse hjem uden at have vundet hverken Damaskus eller Edessa. Begge byer forblev under muslimsk kontrol herefter. 

Pave Eugen d. 3., som havde stået for det andet korstog, gav i foråret 1147 tilladelse til, at det andet korstog kunne føres andre steder end det hellige land. Det betød, at de såkaldte vendertog i Østersøen, som den danske konge Valdemar Den Store og hans efterfølgere gennemførte, nu også var paveligt godkendte korstog. Dele...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind