Rapport om Titrering af Citronsyre i Citrusfrugter
- STX 2.g
- Kemi B
- 10
- 7
- 1332
Rapport om Titrering af Citronsyre i Citrusfrugter
Rapporten beskriver en titrering af citronsyre i citrusfrugter, hvor vi går ud fra appelsinen.
Formål:
I denne undersøgelse skal vi bestemme masseprocenten af citronsyre i forskellige citrusfrugter ved potentiometrisk titrering. Vi har valgt appelsinen at gå ud fra, men har dog stadig resultater fra andre grupper til sammenligning, med andre citrusfrugter.
Indhold
Formål
Teori
- Citronsyre
- Potentiometrisk titrering
Materialer
- Apparatur
- Kemikalier
Metode
Resultater og resultatbehandling
Diskussion
Konklusion
Uddrag
METODE
1. del: Kolorimetrisk titrering:
1. Pres citrusfrugten. Kerner og kød fjernes. Opsaml saften i et 100mL bægerglas
2. Sæt et andet 100 mL bægerglas på en vægt, og nulstil den.
3. Hæld saften i bægerglasset (1g citron/lime eller 10g appelsin)
4. Tilsæt demineraliseret vand til 20 mL-mærket
5. Tilsæt et par dråber phenophtalein og en magnet (omrører)
6. Fyld buretten op med 0.1 M NaOH og nulstil
7. Kontroller at der ikke er luft i burettespidsen, og at tragten er fjernet.
8. Titrer citrussaften med NaOH indtil farveskift (rød)
9. Aflæs den tilsatte volumen af NaOH
2. del: Potentiometrisk titrering:
1. Vej og notér massen af et 100 mL bægerglas
2. Hæld 1g citron/lime eller 10g appelsin saft i bægerglasset.
3. Notér nu massen for bægerglasset
4. Fyld buretten på med 0.1 M NaOH, og nulstil
5. Tænd for pH-metret, og justér efter to bufferopløsninger (pH 7) - - - Skyl elektroden i demineraliseret vand og aftør forsigtigt med køkkenrulle.
6. Sænk elektroden i bægerglasset. Tilsæt demineraliseret vand i bægerglasset, så elektrodens spids er under vand. Pas på magneten!
7. Kontroller at der ikke er luft i burettespidsen, og at tragten er fjernet
8. Der titreres ved at tilsætte 1.0 mL NaOH ad gangen, samtidig med aflæsning af pH. Omkring ækvivalens punktet (resultat fra 1.del), tilsæt 0.5 mL ad gangen indtil et par mL forvi ækvivalenspunktet. Derefter fortsættes med 1.0 mL... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind