Podcast

Her kan du høre en podcast om Kasper Colling Nielsens novelle ”Pelikanen”. Podcasten hjælper dig med at analysere, fortolke og perspektivere novellen.

Vi går i dybden med teksten, så du kan få en god start på dit arbejde med den. Du kan høre mere om dette:

00:00 Introduktion til Mount København

03:50 Komposition, fortæller, personer og miljø

07:40 Sproglige virkemidler

10:10 Fortolkning og tema

12:40 Perspektivering til ”Fuglemenneskerne”

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om ”Pelikanen”, som er en tekst af Kasper Colling Nielsen fra 2010, og det er Kasper og Michael, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om teksten. Michael, kan du ikke lige til en start opridse for os, hvad vi har med at gøre her? 

Jo, det er jo en tekst, der indgår i en større sammenhæng. Vi har selvfølgelig godt læse den for sig selv, og så er det sådan en tekst, der handler om en mand, der beslutter sig for, at han godt vil være en fugl, og det sætter han så i værk i løbet af sin tilværelse og bliver faktisk en fugl til sidst. Lidt mærkeligt, men sådan er det jo.

Men den indgår jo i en række som en af en lang række historier i den bog, der hedder Mount København, som er skrevet af Kasper Colling Nielsen. Og bogen laver sådan en setting for det hele. Lad mig lige læse lidt op af indledningen:

Engang besluttede den danske stat at opføre et bjerg på Avedøre Holme. Byggeriet stod på i 200 år. Da bjerget stod færdigt, var det 3500 meter højt, havde en omkreds på 55 kilometer og et samlet overfladeareal på 590 kvadratkilometer, svarende til ca. 118.000 fodboldbaner eller hele Bornholm og lidt til. Den kolossale konstruktion overskred langt Avedøre Holmes begrænsede areal, hvorfor en del af farvandet omkring øen var blevet inddraget som byggegrund. Bjerget fik navnet Mount København.

Det starter ligesom et eventyr, men så bliver det til en meget præcis beskrivelse af det her lidt vanvittige projekt, at nu opfører vi et 3½ km højt bjerg...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind