Resumé og baggrund

Resumé

YAHYA HASSAN handler om digteren Yahya Hassans barndom og tidlige ungdom. I de første mange digte følger vi hans families triste og voldelige liv i en forstad til Aarhus. Faren tæsker både Yahya Hassan, hans fire søskende og deres mor. Moren modsætter sig ikke for alvor farens voldelige overgreb og bliver dermed en slags medskyldig i Yahya Hassans øjne. Han vokser op med følelsen af at være blevet svigtet af forældrene.

Det er et svigt, han også føler på et kulturelt plan. Det fremgår af en del af digtene, som tematiserer den kultur, der hersker blandt indvandrerfamilierne i boligblokkene. Alle dyrker en form for islam, men på en overfladisk og hyklerisk måde, hvis vi skal tro Yahya Hassan. De prædiker en streng moral for seksualitet og god opførsel, samtidig med at de snyder med fx kontanthjælp og begår forskellige former for kriminalitet. Mændene går desuden til danske prostituerede og lever generelt på en måde, der i strid med de værdier, som de indskærper over for børnene. 

På et tidspunkt bliver farens vold for meget for Yahya Hassans mor. Hun flygter fra faren, der kort efter finder en ny kone, som han også får børn med. Det efterlader Yahya Hassan uden ordentlig omsorg, og som ganske ung bliver han derfor tvangsfjernet. 

Vi følger herefter hans oplevelser på...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind