Shakespeare til eksamen

Mundtlig eksamen i Shakespeare

Du kan møde tekster af William Shakespeare til mundtlig eksamen i Engelsk. Det er primært, hvis du går på STX og har faget på A-niveau. Her forklarer vi, hvad du kan forvente. 

Typer af Shakespeare-tekster, du kan komme op i

Til mundtlig eksamen i Engelsk kan du fx komme op i nogle af Shakespeares sonetter, et uddrag fra et af hans skuespil eller en kombination af en Shakespeare-tekst og en anden (måske nyere) tekst med samme tema. Det er din lærers beslutning.

Det er normalt ukendt tekstmateriale, du trækker. Men trækker du noget fra et Shakespeare-skuespil, kan du på en måde få en undtagelse til reglen om helt ukendt materiale: Denne ukendte tekst må nemlig gerne være et uddrag af et Shakespeare-drama, I allerede har arbejdet med i timerne. 

Har I fx læst uddrag af Romeo and Juliet eller set filmudgaven, kan du altså trække et af de uddrag fra skuespillet, som I ikke har arbejdet med. Hvis du er godt inde i den samlede historie, kan det derfor ligefrem være en fordel at trække et Shakespeare-uddrag.

De Shakespeare-tekster, du møder til eksamen, er ofte kortere end andre eksamenstekster. Det skyldes både, at de er skrevet på ældre og lidt sværere engelsk, og at der tit er mange virkemidler at analysere på i teksterne. Derfor vil din lærer typisk give dig en ko...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind