Vortex

Her kan du høre en podcast, som giver dig hjælp til at analysere og fortolke digtet ”Vortex”. Digtet er skrevet af Michael Strunge og udgivet i Vi folder drømmens faner ud fra 1981. 

Podcasten giver dig en grundig indføring i, hvordan du kan gribe dit arbejde med digtet an. Du kan både bruge podcasten, hvis du skal skrive om digtet eller forberede dig til en time.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst digtet først.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Vortex", som er et digt af Michael Strunge fra 1981, og Det er Niels Aage og Kasper, som er redaktør i Dansk, som jeg har med til at tale om digtet. Kasper kan du til en starte introducere digtet for os? 

Ja, det er et ganske kort og overskueligt digt, men det kan trods det godt være lidt vanskeligt at forstå, hvad det faktisk handler om, fordi der er en del vanskelige ord, og allerede titlen "Vortex" kan man godt have behov for at slå op simpelthen. 

Det kan vi anbefale i øvrigt med alle de ord, man ikke forstår. Det kan jo være en måde at komme tættere på en forståelse, men  altså vortex betyder en malstrøm eller hvirvelstrøm, altså noget der der cirkulerer og indoptages i  en tilsyneladende kaotisk strømmende form, hvor alt bliver en del af en bevægelse.

Det er så også det, vi kan se, at digtet beskriver, hvordan storbyen ligesom indoptager alt muligt og gør det til en del af en bevægelse, som kan virke kaotisk. Men hvor digtet også forsøger at orientere sig selv og orientere os i forhold til den her kaotiske storbyoplevelse. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vortex

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.