Vinkling og fremstilling i dokumentar­genren

I denne opgavehjælp kan du få hjælp til at skrive en analyserende artikel om vinkling og fremstillingen i dokumentargenren. Opgaven stammer fra bogen Eksamensgenrerne dansk stx af Nicolai Rekve Eriksen. Opgaven indebærer en analyse, fortolkning og perspektivering af et uddrag fra dokumentarserien “Den Satans Familie”.

Udover hjælp til analyse kan du også få et overblik over opbygningen af de to klip samt idéer til din fortolkning og perspektivering.

Præsentation af teksten

Titel: Den Satans Familie
Afsender: Danmarks Radio 
Udgivelse og dato: 2. juni 2019
Genre: Dokumentarserie

“Den Satans Familie” er en dokumentarserie i fire afsnit, som blev sendt på DR3 i juni 2019. Serien følger det danske metalband BAEST på en turne rundt omkring i Europa. Den har både fokus på bandets kamp for at slå igennem, deres indbyrdes dynamik og de familier, som venter på dem hjemme i Danmark. 

Uddraget i opgavesættet kommer fra starten af det allerførste afsnit, hvor man får en præsentation af bandets medlemmer og den turne, som de skal på.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores opgavehjælp:

Der er en kontrast mellem musikernes image og deres faktiske personlighed

Selvom musikken ikke fylder så meget, så lægger dokumentaren “Den Satans Familie” alligevel en del vægt på det image, som BAEST prøver at skabe i forhold til at være et dødsmetal-band. Det kan fx ses på bandets logo i begyndelsen af uddraget samt de meget dramatiske præsentationer af bandets medlemmer, hvor vi ser mørke farver og navnet skrevet med runeskrift, ledsaget af vild metalmusik.

Vi ser det også i det store fokus på de to gedekranier, som spiller en vigtig rolle i både klippets første scene (hvor de bliver pakket ind i bussen) og de afsluttende scener (hvor Sebastian fortæller sin kæreste om dem).

I sammenhæng med resten af dokumentarens indhold og virkemidler kommer disse antydninger af et hårdt, satanistisk image dog til at stå meget i kontrast til den øvrige fremstilling af bandets medlemmer som helt almindelige familiefædre/kærester, som bor i helt almindelige hjem og tydeligvis synes, at det er svært at være væk fra hustruer/kærester og børn.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vinkling og fremstilling i dokumentargenren

[2]
Bedømmelser
  • 05-12-2021
    Givet af 3.g'er på STX
  • 21-01-2021
    Givet af 3.g'er på STX