Podcast

Her kan du høre podcasten om kortfilmen "Vildt". Filmen er instrueret af Julie Bille og udkom i 2004. I podcasten får du hjælp til at analysere og fortolke filmen.

Du kan høre mere om:

00:00 Genre og komposition

05:00 Personer

09:45 Miljø

11:50 Virkemidlerne

15:40 Fortolkning og tema

Du lytter til Jon (cand.mag. i Engelsk og Filosofi) og Michael (cand.mag. i Dansk og Filosofi). Signe er podcastens vært.

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Vildt", en kortfilm af Julie Bille fra 2004, og det er Jon og Michael, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om filmen. Michael, hvad er det for en kortfilm? 

Ja, det er jo først og fremmest en kortfilm. Den er kort, den er 11 minutter. Så den har jo kortfilmens grundtræk, at den fortæller meget økonomisk. Alt det overflødige er skåret fra. 

Det er jo en film, som genremæssigt ligger ovre i sådan noget gysergenre eller voldsfilm. Selvom man sådan umiddelbart, når man sådan bliver ledt ind i filmen, så får man jo sådan nogle klip af det her par, der holder i hånden i bilen. De kysser hinanden, og vi ser parret, der er ved at gøre klar til fødselsdagen. Fuglehuset bliver lige rettet, guitaren og frugterne sættes ud, og kagen bliver pyntet. Og der er sådan noget, noget glad og fløjtende musik, sådan lidt lalleglad. Og det er altså nogle fine grønne idylliske billeder af dansk sommer. 

Ja, det er ren Morten Korch. 

Ja, det kan ikke være bedre. Men vi bliver lidt ledt hen på, at der er et eller andet galt her, og det gør vi med titelskærmen, der kommer 24 sekunder inde, som jo er sådan en slags blodig, skudhullet stempling, hvor der står "vildt", og i rød farve, der virker som sådan en blanding mellem skudhuller og blodstænk. Så vi kan godt se, at der er en eller anden kontrast dér, som gør, at musikken lige pludselig kommer til at virke, det der hedder kontrapunktisk også, at der er noget galt her. 

Men ellers har vi sådan en film, der følger med berettermodellen, sådan mere eller mindre.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind