Tidslinje

Her kan du få et overblik over Vietnamkrigens forløb. 

19. december 1946: Den første indokinesiske krig bryder ud. Krigen udkæmpes mellem kolonimagten Frankrig, som tidligere havde kontrol med Vietnam, og det kommunistiske Viet Minh under ledelse af Ho Chi Minh, som især var stærke i den nordlige del af Vietnam. Allerede her giver USA en vis støtte til Frankring, selvom de ikke deltager direkte i krigen. 

1949: Frankrig gør formelt Vietnam til en selvstændig stat (“Staten Vietnam”), selvom de stadig kun kontrollerer de sydlige områder af landet. De indsætter Bao Dai som leder, da han tidligere havde anført en fransk koloni i området. Staten Vietnam bliver internationalt anerkendt i 1950. 

Juli 1954: Efter at Frankrig har lidt flere voldsomme militære nederlag underskriver Nord- og Sydvietnam Genève-aftalen og bliver samtidig officielt opdelt i to selvstændige lande. En del af aftalen var, at der skulle udskrives en serie valg i 1956, som skulle føre til genforening af landet. Disse valg bliver dog aldrig en realitet. 

26. oktober 1955: Den stærkt antikommunistiske Ngo Dinh Diem overtager magten i Sydvietnam og bliver udnævnt til den første præsident i landet. Diem er katolik og indfører blandt andet mange lovændringer, som diskriminerer imod det buddhistiske fle...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind