De tidlige år (1955-1963)

Ngo Dinh Diems styre

Gennem aftalen fra Genèvekonferencen i 1954, der afsluttede den første indokinesiske krig, blev Staten Vietnam opdelt i den nordlige og kommunistiske Demokratiske Republik Vietnam og det antikommunistiske Republikken Vietnam i syd. Målet for begge grupper var imidlertid at forene Vietnam igen. Derfor blev der planlagt valg om genforening i 1956.

Da franskmændene begyndte at trække sig fra Sydøstasien, udnævnte den tidligere hersker Bao Dai Ngo Dinh Diem som sin premierminister i håb om, at Diem ville være i stand til at sikre støtten fra USA. Et år efter blev Bao Dai afsat og landsforvist. Diem erstattede ham og blev dermed den første præsident i Sydvietnam (officielt kendt som Republikken Vietnam).

Ngo Dinh Diem var en meget antikommunistisk politiker, og hans politik var nationalistisk og socialkonservativ. Han indledte en antikommunistisk udrensning, hvor han fængslede og dræbte mange politiske modstandere og indførte dødsstraf mod alle aktiviteter, der blev opfattet som kommunistiske.

Diem meddelte også, at det planlagte valg om genforening ikke ville blive afholdt. Han mente ikke, at Republikken Vietnam var bundet af Genèveaftalen, fordi de ikke havde underskrevet den, ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind